Samsung са убедени, че ще останат глобален лидер при смартфоните

Samsung са убедени, че ще останат глобален лидер при смартфоните

Изпълнителният директор на мобилното подразделение на Samsung Ди Джей Ко е убеден, че компанията ще остане глобален лидер при смартфоните в следващото десетилетие. В интервю за Le Figaro Ко твърди, че навлизането на устройствата със сгъваем дисплей ще помогне на Samsung да обърне негативния тренд от последните месеци. Само преди няколко дена корейският гигант обяви, че очаква спад на оперативните приходи с цели 60%, което е най-сериозният срив от години насам. Въпреки това Ди Джей Ко е на мнение, че поне за момента няма как Samsung да бъдат изместени от първото място и че тази ситуация ще се запази за поне 10 години напред.

Той подчертава, че доминацията продължава вече десетилетие, а ситуацията ще бъде запазена в сегашния й вид благодарение на постоянните иновации в полза на потребителите. Ди Джей Ко е наясно, че смартфоните със сгъваем дисплей поне на първо време ще бъдат нишов продукт, но в същото време счита, че те ще помогнат да се преодолее цялостната апатия на потребителите към новите мобилни телефони, които често се разглеждат като стъклени квадрати с голям екран. Според него потребителите търсят по-големи дисплеи, без това да води до нарушаване на компактния рамер на телефона, и именно сгъваемите модели биха могли да бъдат решението на този казус в дългосрочен план.

Източник: Le Figaro

Препоръчани оферти

  • За 10 години ? Повече от съмнително е това изказване. Самсунг трудно,но ще бъдат изместени от първото място. Нека поддържат устройствата си скъпи,пък ще видят как отиват на второто място . Клиентите имат последната дума- не Самсунг .
    Zhiv72