Samsung съкращава драстично заявките си за компоненти за смартфони

Очаква се негативното влияние на пандемията от новия коронавирус върху пазара на смартфони да се усети сериозно през настоящото второ тримесечие. Сега по данни от Корея научаваме, че Samsung намалява заявките си за компоненти с до 50%, тъй като очаква доста слабо търсене на смартфоните си.

Припомняме, че наскоро стана ясно, че Samsung е намалила на половина производството на телефони през април до 10 милиона броя спрямо средно 25 милиона броя месечно. Представител на производител на компоненти споделя, че Samsung е намалила заявките си за всички сегменти устройства от ниския до високия клас.

Всичко това се случва след доста успешното първо тримесечие, в което компанията анонсира и новата си флагманска серия Galaxy S20, както и втория си модел със сгъваем екран, Galaxy Z Flip. Негативното развитие се забелязва от април месец, когато новият коронавирус засегна сериозно Европа и САЩ. Очаква се това да има сериозни последствия за някои от производителите на компоненти.

Източник: etnews

  • ами сега чета на друго място че от с9 и с10 продават 3 пъти повече телефони от с20 серията. От това по ясен знак че се ос&аха с цените здраве...Айфона ще ядат кочана на есен, където най евтиния и малък модел ще направи 90 процента от продажбите.
    botor
  • За съжаление, това е само началото. След отварянето на държавите ще се установи, че 30-40% от работещите в обслужващите индустрии, производството, летища, авиокомпании и даже доста специализирани професии няма да са нужни на фирмите, поне в средносрочен план (6-8 месеца). За капак и различни фондове и помощи на правителствата ще са свършили/недостъпни, а почти в целия свят всичко е на кредит, а банките не питат защо нямаш. Или плащаш, или оставаш без всичко. British Airways ще уволнят до 12'000 служители и това вече е сигурно, Ryanair до 3000 от юли. Главно пилоти и летищен/кабинен състав, заедно с цели бази (дано София да не е от тях). Това са тези от медиите и, защото са известни. В БГ само "Арсенал" е съкратил 2000 души към момента, а това е началото, да не говорим за десетките хиляди малки бизнеси, за които никой не е чувал. В края на годината и като настане студа ще е истинското шоу. Испания, Италия, даже Германия и Великобритания след корона-вируса са де факто и де юре без средна класа. Първите две са напълно унищожени. Телефоните (на всички марки) ще са последната грижа за години напред, ако ще и да раздават С20 Ълтра за 200 лв. бройката..
    MEnergy