Samsung се кани да спре серията Galaxy Alpha

Преди няколко месеца Samsung показа, че може бързо да промени продуктовата си стратегия и пусне модели с метал в конструкцията като представи устройствата от серията Galaxy Alpha. По-късно те бяха последвани от моделите Galaxy А3 и А5 с метални корпуси и от Galaxy Note 4, който заложи на метална рамка. Подобни елементи в конструкцията очакваме да предложи и Galaxy S6, но междувременно от корейското издание ET News идва новината, че компанията възнамерява да спре производството на Galaxy Alpha. Според информацията серията ще бъде заменена от модела Galaxy A5, който ще стане водещия модел на компанията в средния ценови клас.

Устройството ще се появи в Южна Корея през януари или февруари и ще предложи сравними технически характеристики с метален корпус и по-голям дисплей на цена около 360 долара, което е значително по-малко от стойността на Galaxy Alpha. В същото време се посочва, че постепенно производството на по-стария модел ще намалее и ще спре с изчерпване на наличния инвентар от материали. Galaxy Alpha успя да ни спечели с дизайн и впечатляващо тънък корпус, но високата цена, скромните технически характеристики и батерията с малък капацитет не успяха да убедят потребителите.

Източник

 • Я ми обясни какво ще рече средни характеристики?Защото процесора му е едно о топ предложенията в момента,Рам паметта е колкото на 80% от флагмани те в момента,единствено дисплея е с "по малко" точки на квадратен инч,но пак е задоволителен!Само батерията е слабата страна на този телефон!!!
  toti_1984
 • Видяха, че с едно метално шаси и средни характеристики няма как да станат продажбите, особено на тази цена. Тука доста хора хвалеха телефона, като излезе, но не вярвам някой да си го е купил. За тези пари просто е безмислено :)
  David_Jr
 • Споко на пролет излиза Galaxy Beta
  Prasko1
 • Гадно нали
  geleto_
 • грам не ми пука, просто се опитвам да се заяждам с някой ама няма.
  IPS_IPS
 • [Quote]Ей на това му се вика да не знаеш какво правиш. Толкова много пари за реклама за този модел, дизайн, стил, елегантност не знам си какво и накрая... Много са объркани тия пичове.[/Quote] Хич да не ти пука.
  Stoicho_M4al