Samsung ще инсталира услуги на Microsoft в устройствата си с Android

Samsung ще инсталира услуги на Microsoft в устройствата си с Android

Една от големите новини по време на мобилния конгрес определено се оказа инсталирането на редица приложения на Microsoft в новите Samsung Galaxy S6. Това мина без особен шум и двете компании не намериха за нужно да акцентират върху споразумението между тях. Преговорите явно не са били съвсем финализирани, защото едва сега Microsoft реши да разпространи съобщение по въпроса.

От него става ясно, че Samsung възнамерява да инсталира услуги и приложения на Microsoft устройствата си с Android и освен това ще осигури защитени решения за продуктивност за бизнес потребителите чрез нов пакет от Microsoft Office 365 и Samsung KNOX. Както вече стана ясно, Galaxy S6 и Galaxy S6 edge ще идват с OneNote, OneDrive и Skype, а през първата половина на годината Samsung ще инсталира Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive и Skype в избрани свои таблети.

Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge ще идват с допълнително място от 100 GB за две години в OneDrive. Бизнес потребителите, които закупят устройства на Samsung през съответните канали ще имат достъп до три версии на Office 365 — Business, Business Premium и Enterprise, които ще са комбинирани със Samsung KNOX.