Samsung ще покаже 4.99" AMOLED дисплей с full HD резолюция на CES 2013?

Samsung ще покаже 4.99
Наскоро се появи информация, че заради производствени проблеми при създаването на панели с full HD резолюция догодина Samsung временно ще замени AMOLED технологията с LCD. Това не беше потвърдено официално от компанията и изглежда, че преходът към другата технология може и да не се случи. По данни на сайта Asiae, Samsung са успели да преодолеят техническите трудности и се канят да представят 4,99" full HD AMOLED панел с пикселна гъстота около 441 ppi. Този екран най-вероятно ще намери място в смартфона Galaxy S IV, а според слуховете премиерата му ще бъде в началото на следващата година по време на изложението CES 2013. Като старт на масовото производство се посочва първото тримесечие на 2013.

http://bit.ly/ZVu52F

 • Japan Display скоро демонстрираха WhiteMagic екран. Съвсем просто решение на проблема с ниската яркост , високото потреблението на енергия на бял фон и калпавата подредба на субпикселите при OLED. Японците правят квадратен пислел, състоящ се от 4 субпиксела - червен, зелен, син и БЯЛ. Как не са се сетили до сега останалите производители? Толкова е близко да акъла! Белият субпиксел е с дълъг живот и гарантира същото и за останалите субпиксели.
  A4i
 • В момента самсунг правят едни от най-добрите екрани, както за телевизори така и за мобилни устройства, така че е нормално да виждаме да продължават с иновациите. Отговора на Apple очаквам да е RetinaHD \"който е два пъти по-добър от стария\" и скриване на спецификациите за да не се разбира с какво е по-добър, както направиха и с процесора А6 хаха
  benx1111
 • Мисля си, че ъпгрейда към Full HD дисплеите на практика ще е най-смислен именно за pentile матриците на Самсунг. Просто LCD RGB матриците с 720р вече предлагат достатъчно добър детайл и поне аз не мога да видя пикселите при тях. Съответно вдигането на резолюцията допълнително, едва ли ще се забелязва осеземо с невъоръжено око, а по-голямата гъстота на пикселите ще изисква и по-сериозна подсветка. Докато при pentile-a с 720p пикселите все още могат да се забележат и минаването към 1080p би трябвало да видимо да подобри нещата. Също така поради естеството на технологията подсветка не е нужна и е възможно точно тук да покажат по-добра енергоефективност спрямо LCD-тата. Но разбира се това са само предположения, като се появят на пазара ще разберем къде е истината.
  board
 • http://img.gawkerassets.com/img/1857r0v0lfr7ijpg/original.jpg
  chilko
 • Съгласен съм
  julev_bg
 • Аман от разбирачи!
  Nikolay Ivanov
 • При Full HD и 440ppi, едва ли някой ще направи разлика дали е Pentile или RGB.
  board