Samsung ще покаже Sound on Display OLED панели по време на CES

Според информация от корейското издание ETnews Samsung ще демонстрира иновативните си Sound on Display OLED панели по време на изложението CES в Лас Вегас, което стартира в началото на януари. Самата технология беше описана по-рано през годината, но до момента така и няма показан реален продукт с нея. Идеята на Sound on Display OLED екраните е, че те използват вибрации, за да генерират звук.

По този начин пък става възможно да се елиминира високоговорителят в смартфона, а това от своя страна открива опции за допълнително намаляване на рамките около дисплея, както и за елиминиране на изрязаните части в екраните, които дразнят много потребители.

По време на първата презентация в рамките на OLED конференция в Китай преди няколко месеца от корейската компания обявиха, че възнамеряват да пуснат първите продукти с новата си технология през 2019 година и очевидно плановете ще бъдат спазени. Очакванията са в Лас Вегас да видим както телевизори, така и смартфони със Sound on Display OLED панели, а самите продукти ще се появят на пазара по-късно през годината.

От LG също работят по подобни решения. Компанията показа прототип на своя Crystal Sound OLED телевизор още преди година именно на CES, но все още няма реален продукт за крайни клиенти. Компанията подготвя такива панели и за лаптопи, монитори и смартфони, така че скоро може да я видим в много различни устройства. Китайските производители също не спят и се очаква в Лас Вегас да демонстрират свои решения.

Източник: SamMobile, ETnews

 • Наистина е любопитно дали Самсунг са усъвършенствали технологията и ще е достатъчно качествена. Ако не, не виждам смисъл. Така или иначе ще режат дисплея за предната камерата, много важно дали ще има дупчици за говорителя...
  board
 • М.., да и голямата част от потребителите бяха толкова доволни от качеството на звука, та се наложи да пуснат ъпдейт за ползване на мултимедийния говорител при разговори. След това пък имаше недоволни, че им се налага да въртят телефона на 180° за да приемат обаждане. Голяма издънка се получи, щото хората не бяха готови за компромиси с качеството на звука. Сега с HD разговорите и новото VoLTE през качествени слушалки се чува все едно събеседника ти говори очи в очи. Кой ще търпи глухо тенекиено звучение?
  Истинска иновация е да вложат три Balanced armature говорителя в слушалката, конфигурирани за ниски, средни и високи честоти. Може просто да се инвестира 50 стотинки в берилиева диафрагма н стандартния говорител и ще извади такъв звук, че с радост ще си дадеш парите за поредната пръчка.
  A4i
 • :D Ха, ха, какво им е уникалното от Samsung ! Още през 2016 китайците пуснаха телефон с подобна технология "Xiaomi Mi Mix" и с допълнителен говорител за високоговоряща връзка.
  Rumm
 • Уникални са от Сами...
  Satyr73