Samsung ще прави процесори за Intel

Samsung ще прави процесори за Intel

Intel може би е намерила решение на проблемите с доставките на процесори, които през последните месеци дадоха значителна пазарна преднина на конкурента AMD. За това подсказва публикация на Pulse News Korea, в която се твърди, че Samsung е получила поръчки за производството на процесори за настолни компютри, което ще подкрепи сериозно този сравнително слаб бизнес на компанията.

Изданието цитира източници от бранша, според които Intel се е обърнала за помощ към най-големите производители на чипове в света TSMC и Samsung в опит да задоволи нарасналото търсене на процесори, на което не може да отговори адекватно. В миналото американската компания възложи производството на базови компоненти на подизпълнители, но ако информацията е вярна, за първи път ще разчита на други компании за своите компютърни процесори.

Миналата седмица Intel се извини за недостига на процесори и влиянието му върху бизнеса на партньорите на компанията. Компанията посочи, че постоянният ръст на пазара на компютри през тази година е изпреварил усилията й да осигури достатъчни количества процесори. В писмото на Intel се казва, че тя е увеличила работата с подизпълнители за своите процесори и е увеличила капацитета си с двуцифрени стойности през второто тримесечие на годината спрямо предходните 6 месеца, но въпреки това не се е справила напълно с недостига.

Източник: Pulse News Korea

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция