Samsung ще произвежда флагманския чипсет Snapdragon 875

Samsung ще произвежда флагманския чипсет Snapdragon 875

Qualcomm се подготвя за старта на производството на следващия си флагмански мобилен чипсет Snapdragon 875, като се очаква то да започне през декември. Сега благодарение на информация от Южна Корея научаваме, че този процес ще се изпълнява от Samsung Semiconductor Company, които са предложили по-добри условия от TSMC. Индикации за подобна възмоност се появиха още през юли.

Очаква се това да струва на Qualcomm между 850 милиона и един милиард долари. Първите смартфони с новия чипсет би трябвало да се появят през март. Припомняме, че наскоро се появи информация за това, че корейците ще произвеждат 5G версиите на чипсетите Snapdragon от серия 4хх, които се очакват на пазара през следващата година.

Според слуховете Snapdragon 875 ще използва процесорни ядра Kryo 685, графичен ускорител Adreno 660, процесор за обработка на вектори Adreno 665, за обработка на данни Adreno 1095 и Spectra 580 ISP. Той може да поддържа четириканална PoP LPDDR5 RAM, Qualcomm Secure Processing Unit, Wi-Fi ax с 2×2 MIMO и т.н. Чипсетът най-вероятно ще се използва от Samsung Galaxy S21.

Източници: Business Korea, Tech Sina

 • Ще видим, дали ако Nvidia купи наистина Arm, дали и Snapdragon, и Exynos, няма да изчезнат от сцената в близките години. Ако се окаже, че Nvidia са толкова алчни, колкото и Intel в последните има-няма десетина години...
  MEnergy
 • Е те като нищо да скопяват снапа сега. :lol:
  Вито
 • Те и SD 820 произвеждаха ама S7 Edge пак си беше с двата вида процесори. Та отново ще е духацийка за Европа. Да де, но тогава Exynos беше по-добър и нарочно го орязваха да се изравни със SD 820.
  Spikul
 • Те и SD 820 произвеждаха ама S7 Edge пак си беше с двата вида процесори. Та отново ще е духацийка за Европа.
  Вито
 • Това означава ли, че догодина няма да ни цакат с техните си чипове в S серията?
  D0N4T3LL0