Необикновеният дизайн на LG Wing е идеален за мултитаскинг

Необикновеният дизайн на LG Wing е идеален за мултитаскинг

LG не се бои да експериментира с формата на своите телефони и новият LG Wing ясно доказва това. Устройството предлага два дисплея и има конструкция, която позволява завъртане на основния в хоризонтално положение, което разкрива поставения под него втори по-малък екран. LG Wing е и първото устройство в новата серия Explorer Project, в която би трябвало да видим и други телефони с необичайна форма.

Смартфонът предлага два OLED дисплея - основен с диагонал 6.8" и резолюция 2460 x 1080 пиксела, който има тънки рамки и е лишен от прорези, защото селфи камерата (32МР) е в подвижен механизъм, и допълнителен с размер 3.9" (1240 x 1080). В отворено състояние двата панела образуват Т-образна форма и могат да работят в синхрон за подобрена многозадачна работа. Идеята е големияjт дисплей да е посветен на основната ви задача, а върху спомагателния да се показва допълнително съдържание или пък друго приложение.

Например при гледане на видео в YouTube долу се показват бутоните за управление на плейбека, при ползване на камерата са достъпни всички бутони за снимане, при писане на текст можете да завъртите телефона обратно, за да получите достъп до много по-голяма клавиатура, при редактиране на видео в едната част се показват инструментите и т.н. Как външните приложения ще поддържат втория дисплей обаче зависи изцяло от разработчиците им. LG показа как вторият панел може да послужи за управление на Spotify или друго приложение, докато основният е зает от навигация в Google Maps, и как се ползва по време на игра за показване на допълнително съдържание.

Малкият панел може и да бъде изключен в отворено състояние, така че да послужи като дружка, докато например гледате видео. Дисплеят се ползва и от вградения в телефона режим на gimbal, за да покаже бутони и виртуален джойстик за управление на камерата. LG дори е добавила втори 12МР сензор с ултраширокоъгълна оптика, който е завъртян на 90 градуса и се ползва за снимане само в режим gimbal. Другите два сензора в основната камера са 64МР главен сензор с бленда f/1.8 и 13МР (f/1.9) сензор с ултраширокоъгълна оптика.

Всичко това предполага наличието на много механични части, които могат да се повредят с времето, но LG е уверена в здравината на телефона и обещава да издържи поне 200 000 завъртания. Очакваме компанията да предложи и калъфи, които работят с необичайната форма. Иначе не е изненадващо, че LG Wing тежи 260 грама, а дебелината му е 10.9 мм. Що се отнася до останалия хардуер, LG Wing предлага чипсет Snapdragon 765G с 5G възможности, 8GB RAM, 256GB памет за файлове, батерия с капацитет 4000 mAh и безжично зареждане и вграден в дисплея сензор за отпечатъци.


Втора употреба с гаранция