Samsung ще разчита на Galaxy S10, за да преодолее кризата в мобилния бизнес

Мобилното подразделение на Samsung няма много поводи за празнуване през тази година и финансовите резултати за последното тримесечие ясно показват това. Компанията обаче ще се опита да обърне тенденцията догодина с пускането на Galaxy S10 и на иновативния телефон със сгъваем дисплей, който беше демонстриран наскоро, но пълните детайли ще научим през 2019.

В скорошно съобщение до мениджърите и служителите на мобилния отдел неговият шеф Ди Джей Ко се извинява за актуалните затруднения на подразделението и обещава да направи най-доброто, за да промени ситуацията с Galaxy S10 и телефона със сгъваем дисплей. Писмото идва преди кадровите рокади на Samsung в края на годината и след появата на слухове около позицията на Ко.

Говори се, че той бил критикуван за слабостта на мобилния бизнес от вицепредседателя на компанията Джае-йонг Лий, който след посещението на европейски магазин е наредил камерите на телефоните да бъдат подобрени. Според вътрешен източник съобщението на Ко показва в колко критична позиция се намира мобилното подразделение, а атмосферата в него е много сериозна на фона на критиките към продуктите.

В същото време висш мениджър в компанията посочва, че коментарите на вицепредседателя не са свързани с някакви дефекти на телефоните, а с различните функции на камерите, които предлагат конкурентите - например широкоъгълните камери. Според него Ко е обещал да се вслуша в мненията на потребителите и да се съобрази с тях в разработката на новите продукти.

Източник: The Korea Herald

 • [Quote]Мен лично камерата в единия ъгъл не ми допада. Предпочитам да е по симетрично, ако ще има само едно видимо кръгче отгоре. [/Quote] И на мен в първоначалните рентери с дупката в средата, повече ми допадаше. Ама сигурно има някакв основателна причина да отиде отстрани, знам ли.
  board
 • [Quote]Аз лично не виждам нито един параметър, в който Note 9 да превъзхожда Mate 20 pro, колкото и да не харесвах китайците[/Quote] Пръчката?
  iavorski
 • [Quote]Така че явно предимствата на китайците(основното от което беше цената досега)явно също вече не играе роля....[/Quote] Няма как да е по-различно при положение, че флагманите им са с качеството като на всички останали. Има тук там някоя бракувана партида, но такива има при всички производители в началото на продажбите. Самсунг ще гледа да избухне с 10, но да видим. Мен лично камерата в единия ъгъл не ми допада. Предпочитам да е по симетрично, ако ще има само едно видимо кръгче отгоре.
  Вито
 • Това си е абсолютно вярно...разочароващи продажби имат и Apple(а тем мисля че за проблем с обновяване на софтуер и дума не може да става!). Чисто и просто хората разочаровани и постоянно вдигащи се нива на цените спират да сменяват телефони всяка година,и ползват старите си устройства поне две(а специално при ябълката дори и 3 и повече години). Апропо,цената на Хуавей мейт 20 про(говоря за официална цена от реномирани магазини)в момента е по-висока от ноут 9 на Самсунг! Така че явно предимствата на китайците(основното от което беше цената досега)явно също вече не играе роля....
  pretorianec
 • Ванка, никой не казва, че Note 9 е лош телефон или, че китайците са иновативни. Казвам, че пускането на псевдо промоция вкарва чувство, че нещо не е наред с цялата стратегия на марката, след като и с подобна отстъпка нещата не се получават. След подобни уж отстъпки и ограничения брой възползвали се от тях, после кой ще си купи Note 9, че не мога да се сетя? А относно това, че бил най-добрия флагман на 2018, ще ти кажа, че залиташ вече към фенщината. Ето ти един клип с реално сравнение да видиш как китаеца е значително по-бърз във всяко отношение:https://youtu.be/EIZXk2uTHNw Та с една писалка и един извит екран не става вече. То и аз не харесвам Mate 20 pro, но не мога да отрека, че е значително по-добър и най-вече бърз. Няма скоро да си купя Хуауей за мен и ще предпочета Сони, но фактите са си факти.
  Spikul
 • Ванка, напоследък хейта по оста Хуауей - Самсунг става толкова ожесточен колкото и андроид срещу iOS. Няма спор, че Note9 е най-добър флагмански фаблет за 2018 г. На серията Note отличителната черта е писалката, която всяка година се подобрява като възможности за работа.Всеки който знае как и за какво да ползва писалката ще предпочете този телефон пред Хуауей Мейт 20, който пък е с по- добра камера и батерия. За тези които писалката не е нещо, което ще ползват в своето ежедневие ;)е сигурно, че ще предпочетат всеки друг флагман.
  gog88
 • Лего, не се връзвай на провокации. Пълно е с фенове на китайците, като повечето дори и не са помирисвали флагман на Самсунг или друга НЕкитайска компания. За 2018 година няма по-добър флагмански фаблет от Note9. Дори само писалката и възможностите които предлага го изстрелва едни гърди напред, като другите си остават просто едни по-големи смартфони. Хейта е пословичен в нашия сайт и това няма да се промени, затова не обръщай внимание на тези провокации. Всеки ползва каквото му харесва, а Самсунг са толкова навътре в материала, че няма как да се повлияят от драскачите по форумите. (yes) Самсунг, както и другите компании просто трябва да приемат факта, че няма как всяка година да имат все повече и повече продажби и това не е само, защото конкуренцията е ожесточена, а защото сигурно вече над 90% от човечеството притежава смартфони. Голяма част от този процент не искат да сменят всяка година, а с повишаващите се цени периодът на подмяна скача драстично. Така че, каквото и да правят, какъвто и иновативен продукт да създадат (и цената ще е космическа), не трябва да очакват, че хората ще развържат кесиите си. Вече не са достатъчни само иновации - нужно е драстично намаляване на цените в разумни граници. Гонят се свръх печалби и свръх продажби всяка година, като летвата се вдига, а после получават разочароващи резултати не, защото не са постигнали поредната цифра, а защото не се задоволяват с продажбите, които просто са се запазили от преди няколко години. Това е моето мнение. И вместо да се сриват цените заради “страшната конкуренция китайска” те се вдигат още повече, което е против нас потребителите.
  Ванката
 • Ами това обновяване до по-нови издания на Android при Samsung винаги е традиция като обявят новия модел чак тогава почват да обновяват по-старите и това е умишлено, за да можеш да отидеш да си купиш най-новия модел, за да си с актуална версия на Android-а или за да може да изпъкне новия модел като по-добър, по-нов Android и т.н. Да не говорим, когато мине 1 година от поддръжката как занемаряват стария модел нарочно и така керванът си върви, кучетата лаят и старата песен на нов глас се повтаря година след година без промяна. Само, че китайците не спят и бълват на килограм какви ли не модели - там Samsung и който ще да е друг не могат да се мерят в това отношение с тях. Пък и не говорим за някакво малко забавяне на по-новия Android, а минимум половин година забавяне след като почти всички останали през това време са обновили телефоните си, а само Samsung не.
  centur
 • Много ми е чудно кой ли Андроид производител не изостава с основните ъпдейти?!? Да не би да ми каже някой че има марка която ги получава веднага? Иначе казано що се отнася до флагмани с Андроид,за мен Самсунг винаги са били най-добрите!
  pretorianec
 • Така е ! Изостават с основните ъпдейти за преход към нова версия на Андроид, а не за месечните пачове за сигурност !
  Боби13
 • Ама как ще съм имал флагмани на Самсунг - това като излязоха и си купих S2, S3, Note 3 и S7, хич не бяха флагмани. Ама това с актуализациите го разправяй на друг, че излизат навреме! Та пак да кажа, че не аз съм назначавал служителите на Самсунг България - ще си търпят негативите. Сега ще си злорадствам на воля (whistle)
  Spikul
 • Нищо не могат да направят за да задържат сегашните продажби. Просто конкуренцията вече е много силна във всички сегменти. Китайците предлагат по-добри телефони на по-ниска цена. Самсунг продава най-много в Европа Индия и САЩ. Но вече губи пазарен дял навсякъде. В Китай са били първи през 2013 с пазарен дял 30%. Сега имат дял1%. Същото ще се случи и на другите пазари. Не забравяйте че и Нокия е вече в играта. Кой се нуждае от Самсунг. - никой.
  NIkolay Nuk
 • От мненията разбирам, че са се изказвали хора, без флагман на Самсунг(почти). За каква слаба поддръжка дрънкате? Всеки месец флагмните на Самсунг получават ново ниво поправка на защитата. Сега съм с тази от 1 октомври. В началото на декември ще получа от 1 ноември и т.н. Промоцията за върнат стар Самсунг и отстъпка за note 9 в Европа си продължава. Даже може да върнеш всякакъв телефон, не само Самсунг и пак получаваш отстъпката. Кой ни е виновен, че държавата ни е такава? Търговците гледат на мига да се замогнат. В ибей стандартния note 9 e около 550 паунда, което си е една много добра цена, ноооо ако купиш, в България още 20% ДДС. И каквото и да си говорим, флагманите на Самсунг си остават най-добрите. Все още пазят жак-а, камерите им не стърчат навън, нямат ноч и дисплея е топ, хубав дизайн и качествена изработка.
  Legolaself01
 • Аз не харесвам андроидската версия на Хуавей. Честно казано направо ме отвращава. На няколко пъти съм имал техни телефони, но не са мой тип. Цветовете на дисплеите им ми се виждат доста мрачновати, много студени като цветоотдаване. Ако трябва да избера бих си взел Самсунг пред китаец, дори да е с година по-стар, много ми е гадно това Мауи.
  feuer34
 • S9 и S9+ са по-продавани от P20 и P20 Pro, ще видим, дали Mate 20 и Mate 20 Pro ще са по-успешни от Note 9.
  NickRey
 • Аз лично не виждам нито един параметър, в който Note 9 да превъзхожда Mate 20 pro, колкото и да не харесвах китайците. Просто корейците не направиха абсолютно нищо, за да накарат хората да ги изберат при покупка на нов фаблет или флагман. И процесора и камерата и батерията на китаеца са по-добри - ФАКТ! За айфоня нямам мнение, защото е 2 пъти по-скъп и от Note 9 и от Mate 20 pro и това ме кара изобщо да не влиза в моето полезрение на евентуална покупка. Обаче резултатите за Самсунг са налице и вече официално признават, че имат проблем. Дали ще го решат, това е друг въпрос. Според мен няма да се справят да направят по-продаваем телефон, защото 5 години не променят нищо в телефоните си.
  Spikul
 • Поне в следващите десет години не виждам как Самсунг ще последва съдбата на HTC и Nokia. Във високия клас не могат да се мерят с Епъл?! Това сигурно е майтап. Имам подръка Х и Ноут 9 и не смятам, че моделите на Самсунг са толкова зле, че да не могат да се мерят с тези на Епъл. Напротив всичко опира до предпочитана ОС. Ноут 9, Хуауей Мейт 20 про, Xs max и Google Pixel 3 XL са може би най- добрите телефони за 2018 г., като всеки си има своите предимства и недостатъци, но е несериозно да се отписват флагманите на Самсунг с лека ръка.
  gog88
 • 1 nm,a не 1 мм ;)
  Боби13
 • В 1 мм:D:D:D
  Ragacone
 • [Quote]Пък, ако пуснат нещо подобно за S10, може да грабна един (така че осват 19 бройки, разбирайте се за тях [/Quote] Няма да си единствен от тия бройки. И аз съм се наточил, че февруари - март най-късно жената е за преподписване, и ако пуснат пак тази кампания мисля да се възползвам с преподписване на същите условия. (yes) Ще дебна за плюс версията.
  Ванката