Samsung ще опита да засили позициите си в Китай с 5G устройства

Samsung ще опита да засили позициите си в Китай с 5G устройства

Samsung ще се опита да увеличи продажбите на смартфони в Китай чрез широка гама от модели, поддържащи работа с мрежите от ново поколение, включително Galaxy Fold. За това научаваме от източници от бранша, цитирани от The Korea Herald, като първите модели, които ще бъдат достъпни в Китай, са тези от серията Galaxy Note10, която е налична там от миналата седмица. По време на локалната премиера представител на Samsung е заявил, че Galaxy Note10+ 5G е едва първото от много 5G устройства, които корейците ще въведат в Китай.

Китайските телекоми са в процес на изпитания на 5G мрежите си в основните градове на страната, като се очаква те да са достъпни за потребители от края на месеца. Надеждите на Samsung са, че по този начин ще възвърне част от изгубения пазарен дял - през първото тримесечие на 2019 компанията е държала едва 0.8% от пазара в Китай. Очаква се през следващия месец в страната да бъде наличен и смартфонът със сгъваем екран Galaxy Fold, а според друга информация корейците подготвят и сгъваем смартфон с 5G, който може да носи името W20 5G.

Източник: The Korea Herald


Втора употреба с гаранция

  • Кажи го на Епъл същото, само че в Китай избиват рибата от продажби. Ванка, продажбите на Айфон в Китай от 2016 насам вървят надолу. Поне според официалните цифри. Не съм ходил в Китай да видя лично как е, но не съм видял китаец около мен с нещо по-различно от айфон. Хората , които пътуват до Китай (от клиентите ми) казват същото. Масово там се ползва ябълка. Продажбите спадат за всички, защото пазарът се пренасити от всевъзможни модели, а хората не сменят всяка година, а на няколко. Все пак са пазар от около милиард и половина души, и всеки новоизлюпен боклук ще прави удар от по няколко милиона продажби, защо и Самсунг да не успеят?! Все пак говорим за голям лидер сред мобилните устройства, а цените им не са толкова по-различни от на Huawei примерно...
    Ванката
  • То и на Андроид вървят надолу.
    Растат главно BBK и Xiaomi, защото предлагат отлично съотношение между цена и качество и завладяват нови пазари. Но телефоните вече са достатъчно мощни за всички, с изключение на малък процент геймъри, и хората си карат с тях. Плюс това животът на флаш паметите се оказа по-дълъг от очакваното, хората си ремонтират слот, екран, копче, порт ако се скапят и така.
    tzincbg
  • Кажи го на Епъл същото, само че в Китай избиват рибата от продажби. Ванка, продажбите на Айфон в Китай от 2016 насам вървят надолу. Поне според официалните цифри.
    iavorski
  • Което си е така. Така си е. Пак ще повторя, не случайно MIUI и EMUI копират най-добрите функции от IOS, а телефоните следват дизайна на айфон. Просто хората това искат там.
    tzincbg
  • :D Ха, ха като смъкнат цените си на китайския пазар с поне 50% може и да им се получи. Кажи го на Епъл същото, само че в Китай избиват рибата от продажби. Нищо, че с парите за един айфон китайчетата ще накупят редмита за цялото семейство. :D

    Китайците се възхищават на Епъл и Самсунг, затова всячески се стараят да ги копират и подражават. Всъщност, най-печеливши от цялата история с дрязгите между САЩ и Китай са именно Самсунг.
    Ванката
  • :D Ха, ха като смъкнат цените си на китайския пазар с поне 50% може и да им се получи.
    Rumm
  • Всеки нормален китаец ще предпочете Mate30 5G
    Kuzmanow