Samsung спира първата версия на Bixby Voice от 1 януари

Samsung спира първата версия на Bixby Voice от 1 януари

Samsung пусна своя виртуален гласов асистент Bixby през 2017 с Galaxy S8 и през последвалите две години се опита да наложи новото си предложение. За целта дори беше въведен отделен бутон в някои устройства, с който потребителите можеха единствено да стартират асистента, но после се появиха и решения за промяна на функцията му.

Втората версия на Bixby дебютира с Galaxy Note9 и изглежда скоро Samsung ще я наложи на всички потребители. Според източници на Sammobile корейците ще прекратят поддръжката на Bixby Voice за устройства с Android 7.0 Nougat и Android 8.0 Oreo. Ограничаването на услугите ще влезе в сила от 1 януари 2020. Засегнати ще са потребителите на Galaxy S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, Note8 и A9 2018, които все още не са обновили смартфоните си до Android 9 Pie.

С Bixby 2.0 бяха въведени редица новости и подобрения в гласовия асистент, включително нов графичен интерфейс. Въпреки това той изостава по функционалност от Google Assistant, а освен това не приема гласови команди на български език.

Източник: Sammobile

Препоръчани оферти