Samsung усилено се готви за смартфона със сгъваем дисплей

Според последна информация от Корея Samsung ще започнат производството на първия си смартфон със сгъваем дисплей през ноември, а устройството ще се появи на пазара в началото на следващата година. Парк Хюн-У от Shinhan Financial е заявил пред изданието The Korea Times, че производителите на компоненти ще започнат доставките към Samsung през ноември.

В същото време други анализатори изказаха предположение, че революционният модел ще бъде изключително скъп. Според Ким Ян Йол от Golden Bridge Investment цената му ще бъде 2 милиона вона (1850 долара) без операторски субсидии. Отново според него телефонът ще предлага 7.3-инчов OLED дисплей, който в сгънат вид ще е с диагонал 4.5 инча. От Samsung са потвърдили пред The Korea Times, че са в график с разработката на смартфона, но са отказали да разкрият повече детайли.

Източник: The Korea Times

 • Zte пуснаха подобен модел преди 9месеца. Няма да е нещо ново.
  NIkolay Nuk
 • Че то от другата година масово ще са по и над 7" флагманите... Какъв е смисъла не е ясно.
  milenski73
 • Хахаха виждаме copy-paste всяка година по един-два пъти на тази "новина" от 2013-та насам. :D
  foxfury
 • Целият проблем е, че в точките на прегъване екранът се скапва бързо. Чисто механично е логично да е така.
  tzincbg
 • Физически е невъзможно в мястото на прегъване с нищожно малък радиус и ъгъл 180° да се запазят абсолютно същите параметри на изображението както в останалата част на дисплея !!! Съвсем друг въпрос е дисплей навит на руло с диаметър 5-6 см.
  Rumm
 • Стотната новина от последните години. И всяка година излиза, накрая ядец. Ай като излезе тогава пишете новина, че е писнало на всички от едни и същи заглавия без никъв резултат!
  Вито