Samsung Wave 3, Wave M и Wave Y работят с bada 2.0

Samsung Wave 3, Wave M и Wave Y работят с bada 2.0
Преди дни Samsung пусна за изтегляне SDK за bada 2.0 и обеща да представи три нови телефона с платформата. Премиерата вече е факт, а сред новите продукти, които разчитат на новата схема за именуване, е и топмоделът Wave 3. Опционално ще се предлагат варианти на трите модела с NFC възможности, а в софтуерно отношение присъстват услуги като ChatON, Media Hub и Kies. Устройствата ще бъдат демонстрирани на щанда на Samsung на изложението IFA 2011.

Техническите характеристики на Wave 3 потвърждават статуса му и могат лесно да убедят търсещите нов телефон да се насочат към него. Устройството разчита на процесор с работна честота 1.4GHz и има 4" Super AMOLED екран с WVGA резолюция, който разкрива последната версия на интерфейса TouchWiz. Сред останалите характеристики откриваме 5МР основна камера с опция за запис на 720р видео, предна VGA камера, 3GB вградена памет и microSD слот за допълнителна и задължителните Wi-Fi, Bluetooth 3.0, акселерометър, компас и сензори за близост и осветеност. Корпусът на телефона е покрит с алуминий, а енергията за работа идва от батерия с капацитет 1500 mAh

Samsung Wave M попада в средния клас и използва процесор с честота 832 MHz. Добавя още 3,65" TFT екран с HVGA резолюция, 5MP камера с автофокус и отново има предна камера. Вградената памет е 150MB, а батерията е с капацитет 1350 mAh. Както подсказва името му, Samsung Wave Y е най-евтиният от триото и е насочен към младежката аудитория. Отново има процесор с честота 832 MHz, но предлага 3.2" TFT екран с HVGA резолюция. Има още 2МР камера и 150 MB вградена памет. Продажбите на двете устройства започват през октомври.