Samsung забавя изграждането на нови мощности за OLED панели

Според информация на корейски медии Samsung Display са забавили пускането на нова фабрика за OLED панели. Причината за това решение на компанията са слабите продажби на iPhone X, както и намаленото търсене от страна на китайските производители.

През миналата година подразделението за дисплеи на Samsung Electronics инвестира 4 трилиона вона (3.70 милиарда долара) в изграждането на нови производствени мощности, които да могат да задоволят търсенето на OLED екрани от страна на Apple.

За целта една от фабриките за LCD екрани бе преоборудвана, а в друга бяха добавени нови линии. След направената инвестиция Samsung Display има капацитет за произведе допълнителни до 60 000 листа с OLED екрани от шесто поколение. Недотам доброто пазарно представяне на iPhone X обаче е накарало Samsung да преосмислят част от стратегията си и за момента новите мощности са замразени.

Това състояние ще продължи до 6 месеца, а целта е да се осигурят необходимите поръчки от страна на Apple и китайски производители. Според анализатори в случая е допуснато грешното предположение, че китайските компании ще преминат към OLED след премиерата на iPhone X, а това като цяло не се е случило.

Източник: The Investor