Samsung закрива отдела за разработка на процесорни ядра в САЩ

Samsung закрива отдела за разработка на процесорни ядра в САЩ

Чипсетите Exynos на Samsung вече се наложиха като добра алтернатива на използваните от повечето производители решения на Qualcomm. Част от тях включват процесорни ядра Mongoose, които са собствена разработка на корейците, но това ще се промени съвсем скоро. Според информация на Android Authority, потвърдена от Samsung, компанията затваря подразделението си в Тексас, което се занимава с разработката на ядрата.

Като част от този процес ще бъдат съкратени всичките 290 служители, работещи в американския град. На този етап не става ясно как този ход ще се отрази на бъдещите чипсети Exynos, които ще се появят през идните години. Ядрата Mongoose са част основно от флагманските платформи на корейците още от представения през 2016 модел Exynos 8890 до анонсирания съвсем наскоро Exynos 990.

Възможно е компанията да премине изцяло към ARM процесорни ядра, както прави и Huawei в своите чипсети Kirin, но засега няма официално потвърждение. Алтернативен подход има Qualcomm, която разчита на преработени варианти на тези ядра в някои от чипсетите си. Припомняме, че преди няколко месеца Samsung и AMD обявиха партньорството си за разработката на нови мобилни графични ускорители.

Източник: Android Authority

Препоръчани оферти