Samsung започва да предлага серията домакински уреди Bespoke глобално

Samsung започва да предлага серията домакински уреди Bespoke глобално

Корейският гигант Samsung обяви, че тази година ще разшири обхвата на серията домакински уреди Bespoke и ще започне да я предлага в глобален мащаб, макар че някои продукти ще са налични само на определени пазари. На специално виртуално събитие компанията обяви, че ще започне да продава линията хладилници Bespoke в Северна и Южна Америка, Европа, Близкия изток, Русия и определени региони в Африка и Азия.

Системата включва хладилници в над 20 цвята и със 7 завършващи покрития, а отделните модули могат да бъдат комбинирани в различни конфигурации. В Европа потребителите могат да избират измежду модули с една врата (стандартни и слим) и модули с фризери с долно монтиране с височина 1.8 и 2 метра. Тук ще се предлагат много цветови опции с 6 повърхностни текстури.

В тази връзка Samsung стартира в България кампания по предварителни поръчки на хладилниците, която продължава до 24 май при официалните партньори на компанията. Всеки, който поръча някой от моделите Bespoke, ще получи и пречиствател за въздух Samsung, който иначе струва 399 лв.

Заедно с това Samsung обяви, че ще предложи в глобален мащаб кухненски пакет Bespoke, който включва различни домакински уреди с повече опции за персонализиране на външния вид. Началото е със Северна Америка и Европа, а сред другите уреди са микровълнова фурна и съдомиялна с дизайна на хладилниците.

В серията Bespoke влизат и различни лайфстайл уреди, които също ще бъдат налични в Северна Америка и Европа тази година. Сред тях са AirDresser за освежаване на дрехи (през втората половина на годината в Европа и САЩ); пречиствател за въздух (през третото тримесечие в САЩ); и акумулаторна прахосмукачка Bespoke Jet със специална станция за изпразване и зареждане (през втората половина на годината в Европа, Русия, САЩ и Югоизточна Азия).

Сред продуктите е и роботизираната прахосмукачка Jet Bot AI+ с ИИ решение на Intel, която включва LiDAR и 3D сензори за идентифициране на обекти и определяне на оптималния път за почистване. Прахосмукачката има камера и може да бъде интегрирана с приложението SmartThings за улеснен мониторинг на дома. Очакваме я в Европа през втората половина на годината.

Сред другите нови лайфстайл продукти са ShoeDresser за освежаване на обувки, малък хладилник Cube за съхранение на неща като вино, бира и козметика, както и кухненски пречиствател за вода, който може да охлажда и затопля водата. Последните два продукта засега са налични само в Корея.

Наред с това Samsung сподели и визията си за умния дим с ползване на изкуствен интелект и автоматизация чрез приложението SmartThings. Така например SmartThings Cooking осигурява персонализирани хранителни режими и рецепти въз основа на предпочитанията и наличностите в хладилника и дори настройва температурите на готвене в свързаните готварски уреди. Тази опция е достъпа в Северна Америка и избрани страни от Европа.

През втората половина на годината очакваме услугата SmartThings Pet, която позволява на потребителите да проверят какво правят домашните им любимци чрез камерата в Jet Bot AI+. SmartThings Clothing Care ще може през втората половина на годината да синхронизира AirDresser със смарт пералните на компанията за по-ефикасно изпиране, а SmartThings Air свързва пречиствателя за въздух с климатика като може да следи в реално време качеството на въздуха извън дома.

Източник: Samsung