САЩ изважда Xiaomi от черния списък (Обновена)

САЩ изважда Xiaomi от черния списък (Обновена)

Ново (26.05, 17:20): Окръжният съд на САЩ на окръг Колумбия е издал окончателна заповед за отмяната на влизането в сила на наложената заповед на американското Министерство на отбраната и налагането на определението на Xiaomi като „китайска комунистическа военна компания“. С отмяната на това определение, съдът официално отмени всички ограничения върху способността на лицата от САЩ да купуват или държат ценни книжа на компанията.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Първоначална публикация (12.05, 18:00): САЩ ще извади Xiaomi от забранителния си списък, като по този начин няма да се блокират инвестициите на американски компании в нея. Припомняме, че Xiaomi съди американското правителство заради решението, взето през последната седмица от управлението на президента Тръмп да постави компанията в черния списък.

Тогава Департаментът на отбраната реши да определи Xiaomi като китайска комунистическа военна компания. Това щеше да доведе до изтеглянето на американските инвестиции от нея до ноември.

Като част от съдебния процес на Xiaomi срещу решението, съдия блокира действието му. САЩ не оспори това, а сега идва и информацията, че има споразумение между компанията и Департамента за изваждането ѝ от черния списък и спиране на съдебните действия.

Източник: Bloomberg