Samsung започва продажбите на Galaxy Fold

Samsung започва продажбите на Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold е един от най-интересните смартфони за последните години, защото предложи сгъваем дисплей, разширяващ възможностите за употреба. Устройството обаче беше съпътствано от редица проблеми, които се проявиха в първите тестови бройки и накараха компанията да отмени първоначалната пазарна премиера през пролетта.

След няколко месеца на преработки и конструктивни подобрения Samsung е готова отново да стартира продажбите на Galaxy Fold, който от утре ще е наличен в Южна Корея, а след това в избрани страни като Франция, Германия, Сингапур, Обединеното кралство и САЩ. По-късно предлагането ще се разшири, а освен това на определени пазари ще е достъпна и 5G версия. В Обединеното кралство продажбите започват на 18 септември на цена 1900 паунда (2100 евро).

Galaxy Fold предлага 7.3" основен OLED дисплей с резолюция 2152х1536 пиксела, а в затворено състояние е достъпен 4.6" OLED панел с резолюция 1680х720 пиксела. На разположение са още 12GB RAM, 512GB вградена памет, осемядрен чипсет и точно 6 камери - 4 са достъпни в затворено състояние, а две в отворено. Устройството има и батерия с капацитет 4380 mAh.

Източник: Samsung

Препоръчани оферти