Samsung засенчва Android

Samsung засенчва Android
Samsung засенчва Android, а марката Galaxy е по-популярна от самата операционна система, която използва. Такива са основните изводи от доклада на авторитетната агенция Gartner за отминалата 2012. Това се дължи на големия пазарен дял на корейската компания, която в момента продава 42,5% от всички смартфони с операционната система на Google. За сравнение, от Gartner изтъкват, че вторият по големина играч в света на Android има едва 6% пазарен дял. Като цяло Samsung и Apple са успели да увеличат общия си пазарен дял при смартфоните през последното тримесечие на миналата година до 52%, което е сериозно покачване от 46,4% през третото тримесечие.

В доклада на Gartner също така се обръща внимание на факта, че общите продажби на мобилни телефони през 2012 в глобален мащаб са намалели с 30 милиона броя спрямо 2011, като намалението е изцяло за сметка на обикновените телефони. В същото време продажбите на смартфони бележат устойчив ръст. Любопитни са и цифрите за Nokia. Финландската компания е успяла да продаде 39,3 милиона смартфона през годината, което е спад с 53,5% спрямо резултатите от 2011. В същото време бюджетната серия Asha очевидно се приема добре и благодарение на нея Nokia е успяла в някаква степен да задържи свободното пропадане на фирмата, която все още има 18% пазарен дял в световен мащаб и отстъпва само на Samsung по брой продадени телефони.

http://www.gartner.com/newsroom/id/2335616

  • За всеки влак си има пътници,когато дори Samsung има толкова продажби в САЩ или Канада,колкото Apple,Motorola,Blackberry ще си говорим .Там се РОБУВА на марки,а не на операционни системи,а за LG никой не е чувал
    konsta66