Съоснователят на OnePlus разкри името на новата си компания

Съоснователят на OnePlus разкри името на новата си компания

През миналата година съоснователят на OnePlus Карл Пей напусна компанията и явно вече е готов да разкрие първите подробности за своето следващо начинание. Засега знаем само, че името на новата компания e Nothing, а от описанието разбираме, че тя е базирана в Лондон и ще се занимава с потребителска електроника. Инвеститори в нея са известни личности като създателя на iPad Тони Фадел, съоснователя на Twitch Кевин Лин, изпълнителния директор на Reddit Стив Хуфман и предприемача и YouTube звезда Кейси Нейстат. В първия рунд са привлечени 7 милиона долара.

За щастие, няма да се наложи да чакаме дълго, за да видим първите продукти на компанията, защото те би трябвало да се появят през първата половина на годината и ще са смарт, каквото и да означава това. Според Пей мисията на Nothing е да премахне бариерите между хората и технологиите, като компанията вярва, че най-добрите технологии са красиви, естествени и интуитивни за употреба, а когато са достатъчно напреднали, ще останат незабележими на заден фон.

Засега няма повече подробности за планираните продукти, но в момента компанията продължава да набира екип. Пей споделя за The Verge, че Nothing планира да пусне продукти в множество категории и дори възнамерява да изгради екосистема от устройства. В началото усилията ще се фокусират върху прости категории, но с разрастването на екипа ще се работи и по по-сложни проекти. Миналата година в интервю за Wired Пей разкри, че новата му компания работи по аудио устройства, като добави, че става дума за нещо много повече от слушалки.

Въпреки слуховете, че Nothing може да пусне и своя музикална услуга, Карл Пей посочва, че в началото компанията възнамерява да предлага главно хардуерни продукти, но в дългосрочен план смята, че жизненият бизнес има нужда от добър хардуер и добър софтуер. Компанията планира да се отличи от конкурентите, като още от началото започне да използва създадени за нейните продукти компоненти. Тя ще има собствен изследователски отдел, но все пак продуктите ще се произвеждат от други производители.

Източник: The Verge