Sony Xperia Pro е наличен в САЩ с висока цена

Sony Xperia Pro е наличен в САЩ с висока цена

През март миналата година, заедно с новия си смартфон флагман Xperia 1 II, Sony представи и модела Xperia Pro. Тогава от компанията не разкриха много информация за него освен, че ще включва 5G възможности и ще бъде насочен към професионалния пазар на фото- и видеозаснемане.

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

От тогава измина близо година и моделът вече е готов за пазарния си дебют в САЩ. Цената му обаче е доста висока при 2500 долара. Сред основните му параметри са чипсет Snapdragon 865, 12GB RAM и 512GB разширяема памет.

Освен това откриваме OLED дисплей с диагонал 6.5 инча и технология HDR. Основната камера включва три 12-мегапикселови сензора, а предната камера има 8MP сензор. Налична е и батерия с капацитет 4000 mAh.

Xperia Pro може да се ползва като аксесоар с камерите и фотоапаратите на компанията, а добавеният HMDI вход (Type-D) ще позволи да се ползва като монитор. 5G възможностите (sub-6GHz и mmWave обхват) ще позволят и бързо предаване на заснетото.

От компанията отбелязват, че телефонът може да предава видео съдържание на живо от свързаната камера. Възможно е и бързото споделяне на данни през кабел. Сред останалите параметри са още жак за слушалки, стерео говорители, Android 10 и сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост.

 • Пичове, защо преди да се изказвате не се поинтересувате към каква целева група е насочен този телефон, какви функции може да изпълнява, какви и колко устройства замества и колко биха стрували те? Сега сериозно - в един руски форум професионален фотограф каза, че ако наистина всичко е както е описано телефона заменя три устройства на цена 3-4 пъти по- малка.
  fuckDRM
 • хахаха шегаджии ... подраниха за 1ви април.
  tixo
 • Ха ха от Сону не са добре, те имат най лошите камери при телефоните, заради лошия софтуер а искат 2500 $ след като телефона вече е стар с този процесор. Тия са пред фалит като LG
  dani1974
 • Това е за раздел вицове!
  D0N4T3LL0
 • Тея към газ са пили??????
  viiipeer