Създателите на Cyberpunk 2077 се извиниха за проблемите в играта

Създателите на Cyberpunk 2077 се извиниха за проблемите в играта

Стартът на продажбите през миналата седмица на разработваната в продължение на 8 години игра Cyberpunk 2077 не премина съвсем гладко. Потребителите на версиите за игровите конзоли от предходното поколение като Xbox One и PlayStation 4 се сблъскаха с многобройни бъгове, което определено не ги прави особено доволни.

В отговор на критиките полската компания разработчик CD Projekt Red публикува официално изявление, в което се извинява, че не е показала как играта работи с базовите версии на конзолите от предното поколение и по този начин е лишила потребителите от възможността да направят информирано решение дали да закупят играта или не.

CD Projekt Red обещава да продължи да отстранява проблемите в конзолните версии с ъпдейти. Първият вече излезе, а след седмица се очаква нов - те ще обърнат внимание на най-належащите бъгове. През януари и февруари се очакват два по-сериозни ъпдейта, с които би трябвало да бъдат премахнати основните проблеми.

Заедно с това компанията обяви, че всички потребители, които не са доволни от представянето на играта в конзолите си и не искат да чакат следващите ъпдейти, могат да получат парите си обратно. Закупените дигитално игри могат да бъдат върнати чрез системите на PSN и Xbox, а тези на диск ще трябва да бъдат върнати в магазина, от който са били закупени.

Ранните ревюта на Cyberpunk 2077 бяха базирани на компютърната версия, която имаше много по-малки бъгове, така че проблемите в изданията за Xbox One и PlayStation 4 бяха установени едва след старта на продажбите. В изявлението на компанията се посочва, че тя ще продължи да осигурява редовни ъпдейти и подобрения и за PC версията.