Едни от най-добрите умни часовници през 2020

Едни от най-добрите умни часовници през 2020

В края на годината, а и във във връзка с наближаващите празници, поглеждаме към едни от най-добрите модели умни часовници от 2020. Представяме ви пет модела, които заслужават вниманието ви и могат да бъдат добър подарък за близък човек, а защо не и за вас самите.

Започваме с Apple Watch Series 6, който може да проследява нивата на кислород в кръвта, като това става за около 15 секунди чрез зелени, червени и инфрачервени LED диоди. Заедно с останалите четири фотодиода те измерват отразената от кръвта светлина. Моделът е базиран на новия чипсет S6, който предлага с до 20% по-висока производителност.

Издръжливостта на батерията е до 18 часа с един заряд. Новост е каишката Solo Loop, която е произведена от силикон и няма механизъм за закачане и настройка. Series 6 работи под watchOS 7. С нея се добавя проследяване на съня, като чрез отделен сензор Series 6 има по-широка функционалност в тази насока.

Подобрен е и Always-On Retina дисплейът, който е с 2.5 пъти по-ярък на открито спрямо Watch Series 5 когато ръката на потребителя е отпусната. Apple въвежда нова функционалност наречена Family Setup, която ще позволи на родителите да настройват часовника на децата си, които нямат собствен iPhone.

Вземете Apple Watch Series 6 от Теленор.

Продължаваме с едно от актуалните предложения на Samsung, а именно Galaxy Watch3. Той е наличен в два размера, 41- и 45-милиметров, като предлага Super AMOLED екран с диагонал 1.4 инча, Always On функционалност и защитно покритие Gorilla Glass DX. Конструкцията има сертификация IP68 на прахо- и водоустойчивост, както и покрива военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810G.

Часовникът използва операционна система базирана на Tizen, OS 5.5, и има чипсет Exynos 9110, 1GB RAM и 8GB за файлове. Поддържа се технологията eSIM при LTE варианта. Сред проследяваните параметри са пулс, нива на кислород в кръвта, кръвно налягане, ЕКГ и т.н. Galaxy Watch3 може да засича и падания като изпраща сигнал за помощ. Моделът очаквано има вграден GPS и може да се зарежда безжично.

Вземете Samsung Galaxy Watch3 от Теленор.

Стигаме до най-новото попълнение на Huawei Watch GT 2 Pro, който се предлага в два варианта, класически и спортен като конструкцията е от титан в комбинация с керамичен гръб и стъкло от сапфир върху дисплея. Наличен е OLED екран с диагонал 1.39 инча и резолюция 454 x 454 пиксела. Отстрани на корпуса откриваме и два хардуерни бутона.

Сред параметрите на устройството са чипсет Kirin A1, 32MB RAM и 4GB памет за файлове. Часовникът може да проследява над 100 различни вида тренировки, включително плуване, ски, сноуборд и голф. Часовникът разполага със системата TruSeen 4.0+ за отчитане на пулс, стрес и нива на кислород в кръвта. Той включва още вградени GPS и високоговорител, а това означава, че през него могат да бъдат провеждани разговори. В софтуерно отношение е използвана LiteOS.

Издръжливостта на батерията е до 14 дни при нормална употреба, 30 часа с активен GPS или 24 часа при възпроизвеждане на музика. Поддържа се технология за бързо зареждане, както и Qi технология за безжично зареждане.

Вземете Huawei Watch GT 2 Pro от Теленор.

Сред предложенията ни е и Fitbit Versa 3, който има квадратен AMOLED дисплей с функционалност Always-On. С един заряд на батерията той предлага до шест дни издържливост, а конструкцията е водоустойчива на потапяне на дълбочина до 50 метра.

Налични са вградени микрофон и говорител, а през него можете да слушате плейлисти от Deezer, Pandora и Spotify, както и да извършвате безконтактни плащания.
Versa 3 разполага с вграден GPS, сензор за измерване на пулса и може да отчита новата на кислород в кръвта. Интересни добавки са опциите за отговор на текстови съобщения, както и автоматично засичане на тренировки.

Завършваме с актуалния умен часовник на Honor Watch GS Pro. Той разполага с AMOLED дисплей с диагонал 1.39 инча и резолюция 454 x 454 пиксела. Той е поставен в конструкция от стомана и пластмаса, като предлага силиконова каишка. GS Pro има сертификация за издръжливост по военните стандарти MIL-STD-810G, включително топлинна-, ударо- и водоустойчивост.

Моделът е насочен към хората, които практикуват по-екстремни спортове като катерене, ски и т.н. Той може да предоставя предупреждения за опасно време и да навигационна услуга без свързан телефон. Часовникът може да проследява над 100 вида тренировки, а освен това да измерва нивата на кислород в кръвта, пулса и качеството на съня.

В основата му е познатият ни чипсет Kirin A1, който е наличен и в Huawei Watch GT 2. Моделът ще позволява и провеждането на разговори през свързания телефон. Отличителната черта на устройството е издръжливостта на батерията, която достига до 25 дни в нискоенергиен режим и 48 часа с включен GPS.

Вземете Honor Watch GS Pro от Теленор.