Селфи камерата под дисплея на Galaxy Z Fold 3 изглежда няма да е лоша

Селфи камерата под дисплея на Galaxy Z Fold 3 изглежда няма да е лоша

Едно от по-неприятните неща около течовете на информация за устройства, които още не са на пазара е, че спецификациите рядко дават истинска представа за тях. Това е особено валидно за камерите, където неща като мегапиксели и бленди на обективите са добро начало, но не гарантират адекватни снимки. Затова и информацията, че камерата на Galaxy Z Fold 3 няма да е лоша е много ценна.

От известно време знаем, че Samsung готви да представи първата си селфи камера под дисплея на смартфон именно в новия си сгъваем модел. Според лийкърът Ice Universe обаче тя ще използва алгоритми с изкуствен интелект, което ще осигури “качество на картината, което не е лошо”. Според него камерата все пак не достига нивото на обикновените селфи камери, но ще е най-доброто от всички модели, в които тя е под дисплея.

Това е важен детайл, тъй като камерите под дисплея имат малко повече предизвикателства пред себе си. Освен че трябва да се справят с пикселите, чиято проводимост на светлина е по-ниска от обикновено стъкло, те трябва да се преборят и със светлината от самия дисплей. Ефектът е, че ZTE Axon 20, който има селфи камера под дисплея, е с малко по-размазани снимки, отколкото е приятно, а и освен това кадрите имат нежелани отблясъци.

Информацията, че селфитата от Samsung Galaxy Z Fold 3 ще са прилични всъщност не чуваме за първи път. По-рано през годината Макс Уайнбах от Android Police също писа, че камерата “ще е добра”. В крайна сметка Samsung със сигурност е от малкото компании, който могат да се справят с това предизвикателство.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция