Sennheiser CX 400BT True Wireless не залагат на визия, а на качествен звук

Sennheiser CX 400BT True Wireless не залагат на визия, а на качествен звук

Sennheiser представи нов модел напълно безжични слушалки, CX 400BT True Wireless. Те са с доста обемиста конструкция, за такъв тип устройства, и се предлагат в черен и бял цвят. По-обширният корпус предразполага за по-лесно управление чрез докосване, а функционалностите се персонализират през мобилното приложение на компанията.

Слушалките разполагат със 7-милиметрови говорители, които би трябвало да предоставят висококачествен звук. Те предлагат и до 7 часа издръжливост при плейбек, а благодарение на вградената в кейса за зареждане батерия те могат да издържат до 20 часа.

Слушалките разчитат на технология Bluetooth 5.1 за свързване към смартфон или друг източник на сигнал. Поддържат се кодеците SBC, AAC и aptX. По време на разговори се използват микрофони за потискане на околния шум, а това спомага за постигането на естествен и чист звук.

Налична е и опция, наречена Transparent Hearing, която позволява регулирането на това колко от околния шум да бъде пропускан по време на плейбек. Друга интересна черта на модела е възможността за настройка на еквалайзера през мобилното приложение. Това предоставя опция за регулиране на звука по желание на потребителя. Цената на CX 400BT True Wireless е 199 евро.

Източник: Sennheiser