Какво ще е името на Android Q?

Какво ще е името на Android Q?

Една от най-големите загадки около новата версия на Android е нейното име. Този път Google ще имат сериозен проблем с намирането на име, което да отговаря на традицията. До момента компанията от Маунтън Вю винаги използваше имена на десерти, но в случая мисията ще е изключително трудна заради буквата Q. Миналата година намирането на име на Android P бе относително лесна задача, защото имаше десетки варианти като се започне с избраното в крайна сметка Pie и се мине през опции като Popsicle, Peppermint, Pastry, Popcorn, Pop-Tarts, Praline, Peanut Brittle и т.н.

С Q обаче нещата са съвсем различни и силно наподобяват на дилемите около намирането на име на Android O, където в крайна сметка партньорството с компанията производител на бисквитките Oreo спаси положението. Сега обаче положението е съвсем различно и единствените налични варианти са за екзотични и непопулярни в Америка сладкиши, което от своя страна ще затрудни сериозно маркетинга на Google в САЩ. Именно във връзка с това започнаха и спекулациите, че през тази година може би ще видим промяна в цялата стратегия около имената на отделните версии на Android.

Възможно е в Маунтън Вю да решат да изоставят десертите и да преминат просто към използването на имена на храни, което би улеснило задачата да се намери нещо подходящо. Друг вариант е да се подходи още по-революционно към темата и изцяло да се изоставят имената. Така или иначе Q е десетата основна версия на операционната система и може би моментът е подходящ да се премине просто към цифри. Нещо подобно направиха преди време Apple с MacOS след като изчерпаха имената на големите котки. Не е изключено естествено и Google да ни изненадат с тотално различен подход и да предложат имена, но от друга сфера на живота.

Оферти на деня

 • :D Ха, ха, голям праз как ще го кръстят. :lol:
  Rumm
 • На мен само Queen нещо ми звучи Ок, другите по-ското са сложни за изговаряне и едва ли говорят много на повечето хора. Ама да видим.

  Не че има някакво значение как ще го кръстят.
  board
 • Queen(на пудунгите), Quindim, Quesito, Queijadas и Qottab са вероятни според технологичен блог
  Electronium
 • Още ли не е написано трибуквието :lol: Запознати споделят, че не било сладко... та не става ... :lol:
  board
 • -
  npet
 • Още ли не е написано трибуквието :lol:
  Вито
 • Qurabiya ;)
  Чо :)
 • Има колкот искаш -Quifla -Quefte -Queopoolo
  ipolit