Серията Huawei P40 с награда TIPA за най-добър камерафон

Серията Huawei P40 с награда TIPA за най-добър камерафон

За четвърта поредна година организацията TIPA (Technical Image Press Association) определи смартфон на Huawei за най-добър камерафон в своите традиционни награди. Този път наградата е за цялата серия P40, така че отличава три модела - P40, P40+ и P40 Prо. Експертите посочват, че устройствата ползват чипсет Kirin 990 5G и разполагат с разработени с Leica камери, които включват голям 1/1.28" сензор.

Отличават се възможности като алгоритми с ИИ за определяне на баланса на бялото и тоновете на кожата, разширения динамичен диапазон и способностите за автофокус и снимане на тъмно. Не са забравени сензорите за цветната температура и технологията XD Fusion Engine за оптимизиране на качеството. Припомняме, че наскоро Huawei P40 Pro успя да оглави класациите на DXOMARK за най-добри основна и селфи камери.

Всяка година TIPA, в която членуват редакторите от десетки посветени на фотографията печатни и онлайн издания от цял свят, връчва своите награди в тази област. С тях се опитва да отличи най-добрите продукти в категории като фотоапарати, обективи, аксесоари, софтуер, принтери, осветление, решения за съхраняване на данни, монитори и др.

Сред отличените фотоапарати тази година откриваме Canon EOS 90D, Nikon Z50, Sony a6600, Sigma fp, Panasonic Lumix S1H, Sony RX100 VII, Canon PowerShot G7 X Mark III и FUJIFILM X100V. Награди има за професионални монитори на BenQ и LG, а за най-добра фотографска иновация е определена технологията на Sony за проследяване в реално време и фокусиране върху очите на хората или животните в кадъра. Най-добър мобилен аксесоар е малката RGB лампа Godox R1.

Пълен списък с наградените в различните категории има в сайта на TIPA.