Сезон 2 на Fortnite: Chapter 2 идва с нов тип геймплей

След месеци в очакване вече е факт вторият сезон на Fortnite: Chapter 2. С него в играта се въвежда нов геймплей сценарий в стил таен агент. На редица локации от острова са разположени секретни скривалища, а освен това са добавени гранати примамки и тайни проходи. Налични са нови герои и скинове, които могат да бъдат отключени чрез закупуване на сезонен пропуск (Battle Pass).

Сред новите опции са скин под формата на смокинг за Peely the banana, новият герой с котешка глава Meowscles, човек със златни ръце и Maya, която дава възможност за сериозна персонализация. Можете да променяте 10 различни аспекта от нейния външен вид, включително дрехи, прическа, татуировки и т.н. Най-новият лицензен супергерой, който ще видим в играта, е Deadpool, но засега не е ясно как ще можете да се сдобиете с него.

Сезон 2 въвежда две фракции - Ghost и Shadow, като играчите ще могат да отключат различен вариант за отделните герои. Това е възможно с изпълняване на определени мисии, но може да се отключи само вариантът от една фракция, а изборът е финален. Разработчиците на играта добавят и специални мисии с времево ограничение, в които можете да прониквате в бази и да отстранявате престъпници. Очакват ни и промени в отборния режим „team rumble“, които включват по-добри оръжия и неограничен брой повторно използване на глайдера.

Източник: Epic Games

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.