Sharp Aquos Crystal е без почти никаква рамка около екрана

Sharp Aquos Crystal е без почти никаква рамка около екрана
Постепенно се приближаваме към появата на смартфони, чиято предна част ще е заета почти изцяло от екрана, и доказателство за това е премиерата на новия Aquos Crystal на Sharp. Устройството е част от портфолиото на японския оператор Softbank и е на път да се появи и в Щатите в мрежата на Sprint (собственост на Softbank). Прави впечатление, че в долната част на смартфона има по-голяма рамка, но в нея са поместени важни компоненти като предна камера и микрофон.

Устройството ще се предлага в две версии - с 5" HD дисплей и с 5,5" full HD дисплей. И двете обаче ще са снабдени с аудио технологии на Harman Kardon. Първата ще се продава в Япония от 29 август, а втората ще е на пазара през декември.

Иначе техническите характеристики на варианта с 5" дисплей не са особено впечатляващи - процесор Snapdragon 400, 1.5GB RAM, батерия с капацитет 2040 mAh и 8GB вградена памет при тегло 140 грама и дебелина 10 мм.

Моделът с 5,5" дисплей се нарича Aquos Crystal X и предлага по-интересен набор от характеристики. Сред тях са четириядрен чипсет Snapdragon 801 с честота на процесора 2.3GHz, 2GB RAM, 32GB вградена памет и батерия с капацитет 2610 mAh.

 • Здравейте, ако си го поръчам от Щатите ще тръгне ли в България? :) На цена от 150$ ме изкушава...
  Rossen_Siemens
 • [Quote]Интересна идея а къде е високоговорителя за разговор :D показва ти го на екрана в горната част ли :P[/Quote] В едно рекламно клипче твърдят, че целият дисплей издава звука, така че можеш да си го сложиш на ухото както ти падне... Но дори и така да е, къде е тогава сензорът за близост, за да ти изключи екрана, а не да правиш всевъзможни неща по телефона с бузата си, докато говориш? Къде е сензорът за осветеност? И къде е предната камера? Много липси заради тънка рамка отгоре... Отстрани е по-важно рамката да е тънка, а отгоре нека си ги има всички тези сензори... Отишли са в другата крайност което е прекалено, според мен...
  KOBRETI
 • Абсолютно нищо друго не впечатлява в този телефон освен рамките...:| За игри също не е функционален,отгоре няма място ,където да се хване в хоризонтално положение...
  nikolaiii
 • Напротив прочетох новината. Отговора ми е насочен към клипа на колегата преди мен. И не става въпрос само за софтуер а и за хардуер. Само някой топ модели поддържат опцията видео споделяне на няколко устройства Какъвто е и телефона от новината :)
  Scorpinox10
 • Нещо не си разбрал за какво става на въпрос. Никой не говори за софтуер, а за това, че няма рамка около дисплея. Това е иновацията.
  Вито
 • Чудесен дизайн
  sgs_maniak
 • Интересна идея а къде е високоговорителя за разговор :D показва ти го на екрана в горната част ли :P
  fox_vt
 • Иновация ? Това Самсунг го пусна отдавна. Нарича се Group play. Даже от Самсун позволяват да се инсталира на всякакви телефони. И какво да си купя 5-6 смартфона от един модел ли ? [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hhvu9ugtVY4[/Youtube]
  Scorpinox10
 • Всъщност не само напредък откъм дизайн,но публикацията е непълна!Sharp пуска два смартфона за Япония наричат се Aquos Crystal и Crystal X tidat.Crystal X е по-добре оборудван телефон от двата с дисплей с 5.5\'\' 1080p, Snapdragon 801 чипсет с 2.3GHz процесор и 2 GB оперативна памет. Той разполага с 32 GB за съхранение и 2,610mAh батерия. И двата Aquos Crystal смартфони са с невероятно тънки декоративни рамки, което означава голямо екранно съотношение на размера на тялото от 5,5\'\'.Размерът му е само 139 х 73 х 11милиметра, което го прави много по-малък от 5.5\" LG G3 146.3 х 74.6 х 8.9 mm. Жалкото е,Sharp спряха да внасят перфектните си телефони в Европа- функционални и красиви.Преди години от Германия и Гърция си бях купил два от моделите им.Удоволствието беше огромно.
  stoks
 • Ето това вече е реална иновация. Браво на Sharp! [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lB0FqfgMRGQ[/Youtube] http://www.img-share.eu/f/images/21/Bez-imexhCqMj3.jpg
  milen888