Sharp Aquos Zero e с извит OLED дисплей и 22,6 мегапикселова камера

Sharp Aquos Zero e с извит OLED дисплей и 22,6 мегапикселова камера

Sharp представи в родината си новия флагмански смартфон Aquos Zero. Интересното при смартфона е, че той е първият с OLED дисплей, който е изработен от японската компания. Екранът е с диагонал 6.2 инча и резолюция 1440x2992 пиксела. Естествено не липсва и станалото традиционно изрязване на панела, който иначе поддържа DCI-P3 цветова гама и Dolby Vision.

Сред останалите спецификации откриваме процесор Snapdragon 845, 6 GB RAM, 128 GB памет за приложения и 22.6-мегапикселова основна камера, която противно на модните тенденции е само с един сензор. Камерата за селфита също е единична и е с резолюция 8 мегапиксела. Aquos Zero включва също батерия с капацитет 3130 mAh, стерео високоговорители с Dolby Atmos, скенер за отпечатъци и система за лицево разпознаване.

Устройството е водо- и прахоустойчиво и има IP68 сертификация. Изключително любопитна е и конструкцията, която е с магнезиева рамка и заден панел от арамидно влакно, което пък е довело до рекордно ниското тегло от 146 грама. За момента Sharp предлага Aquos Zero само в Япония, но не е изключено да го видим и на европейския пазар с оглед на завръщането на компанията на Стария континент преди няколко месеца.

Източник: Sharp