Шеф на Qualcomm счита, че забрана на Huawei в Европа забави 5G с години

Шеф на Qualcomm счита, че забрана на Huawei в Европа забави 5G с години

Huawei получи леко изненадващ съюзник в борбата си срещу кампанията на американските власти срещу тяхното оборудване за мрежи от пето поколение. Изпълнителният директор на Qualcomm за Европа Енрико Салватори е на мнение, че евентуална забрана за местните оператори да използват оборудване на Huawei ще забави развитието на мрежите в страните от континента с години. Салватори поясни, че "Европа не трябва да прави същата грешка, която бе допусната с 4G - тогава закъсняхме с близо две години спрямо Северна Америка." Ръководителят на Qualcomm допълни, че операторите са били ясни и директни с изявленията, че без Huawei ще има сериозно забавяне в пускането на 5G мрежи.

Според него е критично важно Европа да въведе 5G бързо, защото се очаква много индустриални оператори да се възползват от новите възможности, а забавянето ще затрудни конкуренцията със САЩ и Китай, които са изключително агресивни. До момента Qualcomm, които са един от основните доставчици на 5G модеми за смартфони и други устройства с поддръжка на мрежи от пето поколение, не бяха заемали страна в споровете относно Huawei и кампанията на администрацията в САЩ за изолирането на китайската компания от изграждането на новите мрежи на операторите, но явно това е на път да се промени.

Източник: The Telegraph

  • Ми като трябва да се купят няколко пъти по-скъпи станции, които на всичкото отгоре не издържат на солената влага по морето, ще се забави, естествено.
    tzincbg
  • "Шеф на Qualcomm счита, че забрана на Huawei в Европа ЩЕ забави 5G с години". 5G в Европа все още няма, че да е забавено понастоящем. ;)))
    T0D0R0V