Шефът на Apple се извинява за картите в iOS 6

Шефът на Apple се извинява за картите в iOS 6
Не е тайна, че преходът към iOS 6 не премина толкова гладко, както очакваха от Apple, особено за потребителите, на които се наложи да се борят с несъвършенствата в новото приложение за карти, което замени Google Maps. Масовото недоволство принуди компанията да вземе мерки и в резултат получаваме отворено писмо от шефа на Apple Тим Кук, в което той признава за проблемите с услугата и се извинява на потребителите. В текста се посочва, че приложението не отговаря на високите стандарти на компанията, и се препоръчва използването на други алтернативи като Bing, Mapquest, Waze, Nokia и Google (последните две са уеб базирани).

Кук посочва, че компанията прави всичко възможно, за да подобри предложението, и над 100 милиона потребители, които вече са инсталирали iOS 6, ще помогнат за това, като съобщят за открити проблеми. Подобно писмо е безпрецедентно не само с предложенията за използване на други услуги от конкуренти, но и с признаването на грешка от страна на Apple.

http://www.apple.com/letter-from-tim-cook-on-maps/

 • Щом се извинява, значи приема че има за какво да се извинява, тоест има проблем. След това надали сега шефовете на Епъл научават за положението на картите, какво да си мислим, че са искали да минат "между капките" ли? Като обявяваха новия iPhone доста ги хвалиха.
  osama11
 • Тим Кук има малко по-различни идеи за PR-а явно. Гугъл мапс си работи еднакво добре и в браузъра така, че цялото това драматизиране е безпредметно. Поредната измислена хейтърска атака като не се отчита, че има вече безплатна turn by turn навигация. Сигурен съм, че ако имаше опция по време на инсталацията кое от двете всеки щеше да избере картите на Apple с навигацията.
  Nistel
 • Първото адекватно публично изказване, което виждам от страна на Епъл ("държите го грешно" и "драска се, свиквайте" не влизат в тази категория) . Браво (yes) Дано си подобрят картите съвсем скоро, че да не губят потребителите от цялата работа.
  E34v8
 • "Подобно писмо е безпрецедентно не само с предложенията за използване на други услуги от конкуренти, но и с признаването на грешка от страна на Apple." О небеса:D сега дано не стане някое природно бедствие,Айпъл признават за грешка от своя страна!!!Те са живото доказателство,че който се вземе прекалено на сериозно не стига далеч.Мисля че от тук нататък доста грешки ще има да признават.Е,Айпъл,добре дошли с гръм и трясък сгромолясали се на земята сред останалите производители,които оплювахте и обвинявахте в какво ли не.Дано с подобни недомислици се осъзнаят и занапред да разберат че не са "богопомазани"
  rusike