Шефът на HTC обещава повече иновации и по-агресивен маркетинг

Шефът на HTC обещава повече иновации и по-агресивен маркетинг
"Най-лошото за HTC вероятно е преминало. 2013 няма да бъде толкова лоша", казва шефът на HTC Питър Чоу в интервю за Wall Street Journal. Той признава, че през изминалата година компанията не е маркетирала своите продукти достатъчно агресивно, но обещава през тази да спечели потребителите с иновативни продукти.

2012 наистина беше една от най-лошите години за HTС заради засилената конкуренция от Apple и Samsung, която доведе през третото тримесечие до спад на печалбата до най-ниското ниво от 6 години насам, а цената на акциите на компанията намаля с 80% от пиковата стойност през 2010 г., когато тя беше най-големият производител на смартфони с Android в Щатите.

Чоу има право по отношение на маркетинга, тъй като Apple, и особено Samsung, влагат огромни средства за промотиране на своите продукти. И въпреки че HTC не разполага с такива маркетингови бюджети, според него най-важното е, че компанията предлага уникални продукти, които се харесват на потребителите.

Питър Чоу не споделя повече подробности за плановете за тази година, но нещата вече са задвижени - наскоро компанията нае нов маркетингов шеф, който идва от Motorola. Според него най-важното, което е научил през миналата година, е, че на пазарните промени трябва да се реагира особено бързо и компанията вече е много по-гъвкава. В понеделник HTC ще обяви предварителните резултати за последното тримесечие на миналата година.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323374504578220860255595952.html

  • Мда, тъкмо напротив - явно си заравят допълнително главата в пясъка за реалните проблеми, и просто ще хвърлят усилия в и средства в реклама
    mkpetrov