Ще получат ли ъпдейт до Android 2.3 смартфоните LG Optimus?

Ще получат ли ъпдейт до Android 2.3 смартфоните LG Optimus?
Собственик на LG Optimus S (американска версия на Optimus One) е попитал компанията на страницата й във Facebook дали може да очаква ъпдейт за Android Gingerbread и от компанията са му отговорили, че такъв няма да има за цялата серия Optimus. Странна е причината обаче, която са посочили. В отговора на LG се казва, че Android Gingerbread има изисквания да работи с устройства с процесори с работна честота от поне 1 GHz. В същото време Дан Морил от Android коментира в Twitter, че такова изискване няма.

Впоследствие обаче, компанията направи официално изявление в която заяви, че Google все още не е обявил информацията за изискванията на Android 2.3 и не е направил достъпен изходния код на платформата. Когато това стане, LG обещава да разгледа възможностите за ъпгрейд на моделите от серията Optimus.

http://www.lg.com/us/mobile-phones/publicnotices/lg-mobile-optimus-facebook-posting.jsp

  • Мисля че би трябвало да е ясна причината.Защо да ти обновяват стар телефон с нов софтуер след като могат да ти продадат нов телефон с нов софтуер.;)
    AVKansazov
  • същата работа е и при samsung, които може и да не пуснат ъпдейт http://www.pocket-lint.com/news/37199/samsung-galaxy-s-android-update
    chilko