Ще видим ли таблет от Microsoft на 18 юни?

Ще видим ли таблет от Microsoft на 18 юни?
Microsoft разпрати покани за свое събитие на 18 юни, които успяха да разбунят духовете и да предизвикат най-различни спекулации онлайн. Причината за това е, че то ще се състои два дни преди очакваното представяне на Windows Phone 8 и след като компанията пусна последната тестова версия на Windows 8 преди търговската премиера на платформата през есента. Според източник на сайта All Things D темата на презентацията ще бъде Windows RT - версията на операционната система за процесори ARM, като Microsoft ще използва случая да разкаже повече за приложенията и услугите, които ще работят с продуктите с такива чипове.

Междувременно обаче стартира и друг слух, който твърди, че Microsoft се кани да анонсира собствен таблет, с който да се конкурира директно с останалите предложения на пазара. Времето за премиерата на такъв продукт може да се окаже добре подбрано, тъй като ще е дни преди началото на конференцията Google I/O, когато се очаква Google да анонсира свой 7" таблет.

Мери Джо Фоули от ZDnet смята, че ако изобщо видим таблет от Microsoft, той ще е по-скоро конкуренция нa Kindle Fire, а не на iPad. Освен това тя посочва и скорошната сделка на MS с Barnes & Noble, около която бяха направени много препратки към Windows Phone и дори се спомена за устройство с името Microsoft Reader.