Силен старт на предварителните заявки за Apple iPhone 12 и 12 Pro

Силен старт на предварителните заявки за Apple iPhone 12 и 12 Pro

По данни на анализатора Минг-Чи Куо предварителните заявки за новите модели смартфони на Apple, iPhone 12 и 12 Pro са достигнали между 7 и 9 милиона броя към края на изминалия уикенд. Припомняме, че по данни на Apple цялата серия iPhone 11 отчете между 10 и 12 милиона предварителни заявки в седмицата на старта им.

Продажбите на двата нови модела в рамките на първите 24 часа от старта изглежда са достигнали съответно 1.7 и 2 милиона броя. За сравнение продажбите на iPhone 11 за този период са между 500 000 и 800 000 броя.

Според Куо интересът към iPhone 12 Pro е по-висок от очакванията на анализаторите. Прогнозите на Куо сочат, че iPhone 12 и 12 Pro ще представляват между 30 и 35% от общите доставки на серията.

От другите два варианта по-популярен изглежда ще е Pro Max с 15 – 20%, а mini версията може да достигне доставки до 10 – 15%. Първоначалните прогнози сочеха, че по-компактният смартфон може да има по-голяма роля в доставките, но търсенето за него в Китай е по-слабо.

Източник: appleinsider

 • Новите партиди 11-ки също ще са без зарядно и слушалки - така, че побързайте, докато имат залежали количества все още :D Аз затова взех SE 2-ка през септември. Поне имам нещо за всеки случай. :D
  Dubspace
 • Новите партиди 11-ки също ще са без зарядно и слушалки - така, че побързайте, докато имат залежали количества все още :D :? 8-)
  scenic
 • Новите партиди 11-ки също ще са без зарядно и слушалки - така, че побързайте, докато имат залежали количества все още :D
  centur
 • Да,1929 лв за 128 gb без зарядно и слушалки...Оакаха се...Ще си взема 11-ка,разликата е само в дисплея и 5G,което в близките 2-3 години няма да ни огрее. Да, и аз по същата логика се насочвам към 11 Про.... :idea:
  scenic
 • Да,1929 лв за 128 gb без зарядно и слушалки...Оакаха се...Ще си взема 11-ка,разликата е само в дисплея и 5G,което в близките 2-3 години няма да ни огрее.
  exgrigor
 • Минаха Samsung S20 Ultra по цена... с 2784 лв.
  Fenche1
 • В Технополис са ги жулнали по 1800 стандартната 12-ка и 2400 за Про-то..... :!:
  scenic
 • На 5-ще пуснат iphone 12 pro max цената на 256gb ще е 2784 лв вече поръчах
  Dan4o13
 • Ще работи ли с 5G на Виваком ? Ето сайт в който може да се провери кое крайно устройство какви LTE-А и 5G режими поддържа
  https://cacombos.com/
  ilkor
 • Telenor и А1 стартираха предварителните поръчки на iPhone 12/12 pro, а в сайта на Vivacom няма и помен от анонса за това!
  Sithlord
 • Ще работи ли с 5G на Виваком ?
  pzhekov
 • Ето потвърждение, че батериите на тазгодишните айфони са с по-кратък живот:
  https://www.tomsguide.com/uk/news/iphone-12-battery-life-results-are-in-and-theyre-not-great?region-switch=1603385401
  То това беше ясно, но дойде потвърждение.
  Spikul
 • Радко, май не схвана какво имаме предвид.
  Първо казваш, че тогава и сега най-скъпите айфони са по 999$, а после казваш, че принципно частите поевтиняват. Нали се опитваме да ти обясним, че цените са същите, защото телефона предлага по-малко.
  Освен липсата на зарядно, не забравяй, че поевтиняват OLED и старите памети UFC 2.0, старите портове USB 2.0, старите сензори на камерата и малкото RAM и малките батерии.
  Прави са хората като ти казват, че не оценяваш всичко това. Да не забравяме, че тази цена от 999$ не е за нас, тук ще е 1250 еврака.
  А да изтъкваш, че никой телефон с Андроид не можел да снима Dolby Vision е доста несериозно. Лично аз не знам кой освен теб ще ползва такъв режим. Да не говорим какво не може да прави 12-ката, което повечето андроидски телефони могат.
  Май списъкът е доста по-дълъг от едно Dolby vision.
  Видео с телефон се снима или на концерт или на празник според мен. Там ще предпочета да имам повече увеличение или по-висока резолюция, отколкото Dolby vision.
  Всичко опира до нужди, не до марки, но сам виждаш, че хардуерно айфоните изостават доста вече.
  Spikul
 • Не, използвам Asus ROG II и, въпреки че нямах опит с телефоните им, имах с дънни платки, рутери, монитори и каквото се сетиш друго. Като огромна глобална компания, даже не ми е нужно да чакам актуализациите "по въздух", а си влизам в официалния им уебсайт и си ги тегля от цял свят, както много пъти съм го правил при ъпдейтването на BIOS-а си през годините. Ако Xiaomi предлагаше това, което търсих в този телефон, щях да си взема Xiaomi. Нямам никакви предубеждения към никоя марка или ОС.

  Xiaomi и който и да е друг си прави добре сметката и постоянно й нараства пазарния дял. Това, че Apple имала магазини и харчела за маркетинг - ами да не харчи и да няма магазини - това е нейн избор, само че без този маркетинг и хвалебствия за повечето fanboy-чета по презентациите, продажбите ще паднат с поне 30% на всяко ново поколение. 70% от аурата на Apple и Samsung е чист маркетинг, продуктът е на второ място и винаги е бил от първото и при Samsung - второто - поколение апарати, с което пробиха.

  Apple ли е BMW-то, а Xiaomi/Asus - Пежото? Съжалявам, ама за тази цена на последните поколения iPhone, точно iPhone е Citroen-а. Аз за гейминг си имам овърклокнато PC с high-refresh-rate монитор, смартфоните ми са за из път и докато не съм вкъщи/в офиса. Удовлетворението от преасемблирана от някой друг кутия с батерия е просто да ме държи онлайн, когато нямам друга възможност. За истинските удоволствия имам неща, постоянно включени в контакта! Ако разбираш за какво ти говоря... И, която никога (кутията-смартфон) - ако ще и 20К да струва - не мога да сравня с Ламборгини или висок клас нещо си.

  Камерата на Asus-a не струва колкото на флагманите на Samsung, Huawei или Apple, но за Dolby Vision/HDR никога не съм, а и няма да използвам смартфон. Имам си професионално оборудване за тази цел. Смартфонът си използвам да си сканирам на pdf някой документ и за случайни снимки, докато съм някъде и, които не са планирани. Всичките смартфони, които използвам в момента, се справят с това перфектно. Батерията му обаче държи по 3-4 дена и е абсолютно немислимо да я убиеш за един цял ден, ако ще и 14 часа да играеш/натоварваш и да го изпаряваш в движение. Което в моят случай търся (ако си прочел по-горе, използвам смартфорните си, когато съм далеч от източник на AC).
  Първо процесорът е имал нужда от подобрение за да може да се постигне, после колко работа са имали за да може това да работи надеждно и точно откъм софтуер - не ми се мисли. Ако мислите, че това ще се появи при някой андроид флагман скоро (в следващите 2 години) - успех! Нямам нужда някой дистанционно да ми казва какво да мисля, чувствам, по какъв интерфейс да го правя и да решава за мен отново дистанционно от какво имам нужда на собствено закупения ми дизайн. Всичко това си го правя сам, дали на андроидски флагман или на каквото и да е друго устройство. Тук много се различаваме в това, което разбираме за приемливо що касае операционна система и потребителско изживяване на смартфон и щом това търсиш, ОК, хората са различни.

  Успех с новите/"стари" iPhonе-и и щом така си решил, надявам се да ти полезни за каквото ги използваш. Казвам "стари", защото с нов процесор и даже не модифициран фронтален дизайн и периферия (с изключение на 5G модем), за мен все едно си купуваш миналогодишното поколение...
  MEnergy
 • Това е вечната дискусия - защо BMW са по-скъпи от Пежо или Ситроен?
  Аргументът може да е същият за почти всичко в този живот.
  Правим на чужди пари сметки. По думите ти предполагам, че ползваш XiaoMi.
  Дали XiaoMi имат толкова разходи за поддръжка на магазини, поддръжка на сървъри и инфраструктура еле пък R&D? Не бих казал.
  Някои компании работят почти на 0 печалба за да добият име и въприемане в по-голям мащаб, след което започват да вдигат цената. Да не говорим за китайски марки, които много често се спонсорират от правителството им.
  Да не говорим, че един куп неща се взимат наготово и се имплементират горе-долу.

  Не можеш да сравняваш ябълки с круши и да казваш, че щом крушата струва толкова то може и ябълката да струва толкова. Не мисля, че е правилна аналогия и не мисля, че взима в предвид всичко.

  Защо негодуваш, че като потребител получаваш по-малко за повече при положение, че ти не си потребител на тези, които предлагат по-малко за повече по твоите думи. Ти си решил, че за теб това е твоята истина и си потребител на компания, която ти дава нещата от които имаш нужда за сумата, с която би се разделил.

  Примерно аз нямам нужда от тухла или слушалки, интересът ми в повечето случаи е видеозаснемане и това, че видеото ще излиза HDR Dolby Vision грейднато ще ми пести зверски много време - преди за да направя грейдинг за Dolby Vision на видео от 10мин рендерирането ми отнемаше над час на компютъра ми.
  Сега телефонът ще разполага с изчислителната мощност да го прави в реално време за всеки кадър и то в 10 бит заснемане.
  Това ако е претоплена манджа - здраве му кажи...
  Първо процесорът е имал нужда от подобрение за да може да се постигне, после колко работа са имали за да може това да работи надеждно и точно откъм софтуер - не ми се мисли. Ако мислите, че това ще се появи при някой андроид флагман скоро (в следващите 2 години) - успех!

  Пак казвам - аз не защитавам, аз съм прост ползвател, защо обаче хейт към една марка защото не я ползваме и има по-добри във вашите очи?
  radko89
 • Това е универсална истина за цял свят, на вас все ви е накриво. Не защитавам епъл, напротив, одобрявам невдигането на цената и го отчитам като положителен факт!
  Това, че всеки който е върл противник на марката и положителните страни ги заклеймява като отрицателни си е проблем във вашето устройство, не в марката или в апарата, който продават!
  Въобще не съм противник на марката, но не виждам положителни страни спрямо предходния модел, нито спрямо конкуренцията. С изключение на процесора, всички марки използват сходни компоненти на подобни цени. Даже Apple винаги използва специален статус на първи на конвейра на TSMC, същото се отнася и за множество други компоненти на преференциални цени. Не мога да дам поименна спецификация на разходите, защото това е вътрешна информация, нито пък съм акционер, за да ми се отчита някого. Гледам крайните цени и сравнявам.

  Текущият ми daily driver телефон е с 12GB RAM и 512GB storage. За тези, които казват, че и 4 били ОК, виждал съм го с близо 8GB RAM използвани и то при условие, че рядко оставям приложения в бекграунд, а и те си се чистят на определени периоди от мениджъра на батерията. Сигурен съм, че и с над 8 мога да го натоваря. Струва 70% от най-евтиния iphone и дойде със зарядно, стикери, кодове и клауд сторидж. Щом производителят е успял да вкара всичко под опаковката за тази цена и да си включи и печалба, значи е възможно. Щом е възможно и щом не е само един производител, който го прави, означава, че някой вкарва същите разходи, но прави поне х2 печалба и на това отгоре реже от аксесоари и крайна удовлетвореност на потребителя. Трудът е същият робски азиатски за всички марки, там предприятията са едни и същи и само лепят марките върху различните конвейри на същото хале.

  Както сам каза, нека всеки сам си решава какво иска и как да си харчи парите. Аз просто негодувам, че ние като крайни потребители накрая получаваме все по-малко - за все повече пари! И, ако това е добре, пепел му сложи...
  MEnergy
 • Ето и малко факти, ти ми кажи по-евтино ли ще е на средностатистически човек да си купи айфон за 999 долара или по-трудно?

  Радко, я пак се замисли за 999$ през 2017 г. какъв айфон можеше да се вземе и какъв сега за тези пари.
  Инфлацията по дефиниция е точно обезценяване на парите и примерът ти не е коректен.
  2017 година можеше да се вземе iPhone X, 64 GB, 2020 може да се вземе iPhone 12 pro 128 GB - не разбрах какъв е проблемът тук.

  Аха, само където iPhone X излезе 2018, не 2017 г. ама карай да върви :mrgreen:

  П.п: Май грешката е моя, защото 8-цата излезе тогава. Няма да трия, а се извинявам.
  Spikul
 • Ето и малко факти, ти ми кажи по-евтино ли ще е на средностатистически човек да си купи айфон за 999 долара или по-трудно?

  Радко, я пак се замисли за 999$ през 2017 г. какъв айфон можеше да се вземе и какъв сега за тези пари.
  Инфлацията по дефиниция е точно обезценяване на парите и примерът ти не е коректен.
  2017 година можеше да се вземе iPhone X, 64 GB, 2020 може да се вземе iPhone 12 pro 128 GB - не разбрах какъв е проблемът тук.

  Относно цените - компонентите си в грешка, че са по-евтини, процесорът на айфона е 5nm, а инфлацията е инфлация - взимам си парите от 2017 и навсякъде по света мога да купя по-малко сега с тях отколкото тогава - дадох конкретни примери и стойности.
  Вие продължавате да си знаете вашата..
  Освен ако не ми дадеш конкретна разбивка на компонентите с тяхната цена за производителя, както и разходите за изработка всичко са празни приказки. Трудът също е по-скъп сега отколкото през 2017.

  Това е универсална истина за цял свят, на вас все ви е накриво. Не защитавам епъл, напротив, одобрявам невдигането на цената и го отчитам като положителен факт!
  Това, че всеки който е върл противник на марката и положителните страни ги заклеймява като отрицателни си е проблем във вашето устройство, не в марката или в апарата, който продават!
  radko89
 • Ето и малко факти, ти ми кажи по-евтино ли ще е на средностатистически човек да си купи айфон за 999 долара или по-трудно?

  Радко, я пак се замисли за 999$ през 2017 г. какъв айфон можеше да се вземе и какъв сега за тези пари.
  Инфлацията по дефиниция е точно обезценяване на парите и примерът ти не е коректен.
  Spikul
 • Минималните и средни заплати са [b]брутни[/b] и реално получаваните са 200 надолу, т.е. 400 нетно минимална и 1000 лв. нето средна - [b]в София[/b] - в провинцията е късмет, въпреки квалификации и умения - да вземаш и 800 нетно. Освен това, 999 долара не е цената на iphone, поне не високия клас.

  Понеже си инженер ще те оставя да провериш цените на кои компоненти се увеличават и надуват цената на прехваленото устройство при условие, че вече в опаковката няма "електронен боклук", а същият се предлага отделно за от 20 до не знам колко пъти х20 долара/евро/паунда.

  Цените на RAM-паметта постоянно падат главоломно - от тази за PC до тази във видео-картите, телефоните и навсякъде другаде - всяка година. Цените на вградената памет падат всяка година с поне 1/3, а капацитетите се увеличават. Тези глупости с по 64-128GB вградена памет са истории от 2016 - стандартът в момента е 512GB-1TB. Цените на процесорите, произвеждани по 10 и 7 nm технологии - за момента никой не е стъпил на по-малка матрица - само се подобряват, но нито влизат в нов IPC (instructions per core) алгоритми, нито в някаква фундаментална промяна на системните процеси върху платката. Само увеличават честотите на ядрата и оптимизират съществуващото. Така споменаваният от теб 5G модем е орязан и ще се сменят поне 2-3 поколения апарати преди клетките на операторите и самия модем започнат да поддържат високочестотния спектър и въобще целия възможен такъв. [b]Освен това, как апаратите на всички други марки, вкл. среден клас, са с 5G на двойно по-ниски цени и само модемът на Apple вдига цените?[/b] Или на Samsung? Пък Xiaomi предлага същия модем на 1/2 цена...

  Та какво излиза, един iphone и всеки друг смартфон 2017 е бил примерно 999 долара, но 3 години по-късно разходите са производство са 1/3+ по-ниски, няма зарядни, няма слушалки, няма 3.5 мм. жак, няма стерео говорители, няма сменяема батерия (която ще удължи поне двойно живота на апарата, а няма да свърши в коша още работещ заради нея), ремонтът е на цена 1/2 от цената на целия апарат - на дисплея - 2/3 от цената му, в същото време цената расте с всяко поколение с поне 1/5. Кое ще ме спре да си купя гейминг лаптоп за 3'000, който мога да използвам за 10 пъти повече неща вместо модел iphone или какъвто и да е друг смартфон с дизайн от 2017 на същата цена?

  Харесвай си екосистемата на Apple - има защо, но да оправдаваш как и не само те ни правят на маймуни, заради алчността си и на това отгоре режат екстри и или изобщо не ги предлагат, или ги предлагат срещу заплащане допълнително, е смешно. Не е нужно да знаеш, че цената на всеки отделен компонент пада постоянно спрямо предходното поколение, за да виждаш, че говорим за алчност и още алчност. Затова вече няма и иновации, а само цедене и на последния цент от всяко отделно устройство.
  MEnergy