Силната конкуренция кара LG да остави китайския мобилен пазар

Последните финансови резултати на LG показаха, че мобилното подразделение на компанията продължава да губи пари, но все пак тя продължава да го финансира. Наскоро стана ясно, че в опит да подобри представянето му LG ще промени стратегията и ще заложи на по-дългото предлагане на пазара на успешните модели. Заедно с това компанията потвърди, че ще представя нови флагмани само когато има нужда от такива, а междувременно ще пуска повече междинни вариации. Нова информация от Китай разкрива, чe LG се изтегля от местния пaзар на смартфони.

Аксесоари за:

Потвърждението идва от представител на компанията, но вероятно не е много изненадващо, защото през миналата година LG не е пускала никакви модели в източната страна. През 2017 година китайският мобилен пазар достигна точка на насищане и според данните на агенция Canalys се сви за пръв път от години. В същото време на него има изключително силна конкуренция с многобройни играчи. Другите бизнес подразделения на LG ще продължат дейността си в Китай.

Засега телефоните на корейците имат най-голям успех в Северна Америка, но дори и той не е достатъчен за генериране на печалба от мобилното подразделение. Вече стана ясно, че в края на този месец не трябва да очакваме LG G7, защото премиерата на устройството е забавена и може да се състои през април. Вместо него компанията се кани да представи нов вариант на флагмана V30, който според скорошна информация ще има подобрени възможности за изкуствен интелект.

Източник: Phone Radar