Apple ще ремонтира безплатно iPhone 7 с проблем “no service”

Годината започва с новината за нова програма на Apple, която ще се бори с проблеми на iPhone. Компанията обяви, че ще предложи безплатен сервиз за малък брой устройства, които показват надпис “no service” в статус лентата дори и при наличието на мобилен сигнал. Това се дължи на дефектиране на един от компонентите от основната дънна платка. От информацията става ясно, че засегнатите устройства са произведени между септември 2016 и февруари 2018 и са били продавани в Китай, Хонконг, Япония, Макао и Щатите. Те са с номера на модела A1660, A1780, A1660 и A1779.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Компанията посочва, че ще се свърже с потребителите, които може да са платили ремонт на този проблем, и окуражава всички, които са платили, но до края на март не са получили съобщение от Apple, да се свържат с нея. Ако вашето устройство страда от този дефект, трябва да се уверите, че няма други повреди, преди да го предадете в сертифициран сервиз – например ако има счупен дисплей, това трябва да бъде отстранено предварително.

Apple изтъква, че може да ограничи сервиза според страната или региона на покупка и закупените в Европейската икономическа зона устройства могат да бъдат ремонтирани само в страни от ЕИЗ. Програмата покрива засегнатите бройки на iPhone 7 за период от две години от старта на продажбите, което означава, че ще изтече тази есен, когато ще станат две години от старта на продажбите на смартфона.

Източник: Apple