Скоро Samsung може да ни изненада със сгъваем телефон

Скоро Samsung може да ни изненада със сгъваем телефон
Сгъваемите телефони отдавна не са на мода, но ако се замислите, ще се сетите за някои по-съвременни прототипи, които се опитват да използват тази концепция. На практика тя не е лоша, тъй като при разтваряне на телефона можете да разполагате с два пъти повече екранна площ. Изглежда, че Samsung също харесват тази идея, тъй като според слуховете компанията ще представи по време на мобилния конгрес в Барселона именно такова устройство.

Разбира се, става дума за по-модерна трактовка на тази концепция. Galaxy Q, както се казва моделът, ще е с два сензорни екрана с диагонал 5,3", които ще работят като един с резолюция 1080р. Процесорът, според по-ранна информация, ще бъде двуядрен Exynos 5250 с тактова честота 1,7 GHz. Оперативната памет на устройството ще е 2GB, ще разполага с 8МР камера, 2 МР камера за видеоразговори и батерия с капацитет 3500 mAh. Версията на Android ще е 4.2.1 Jelly Bean. Предполага се, че номерът на модела ще е GT-B9150, а тази седмица в сайта GL Benchmark се появиха и резултати от сравнителни тестове.

http://mobilegeeks.de/samsung-galaxy-q-gt-b9150-mit-faltbaren-dual-amoled-hd-screen-bereits-zum-mwc/

 • А аз мисля че този хейтър намекваше за друго... :|
  AVKansazov
 • Sony имаха подобен таблет с подобен размер, май sony tablet P се казваше. Нямаше абсолютно никакъв успех. Но може пък от самсунг да предложат нещо по-леко, по-тънко и по-креативно. :)
  makeno
 • Страхотна идея, която окончателно ще обезсмисли обикновените таблети (Без qwerty).:)
  mkpetrov
 • Мисля, че става въпрос за смартфон със сгъваем формфактор, а не за такъв с гъвкав дисплей.
  Wishmak3r