Скрита опция в One UI 2.0 намеква за 120Hz дисплей в Samsung Galaxy S11

Скрита опция в One UI 2.0 намеква за 120Hz дисплей в Samsung Galaxy S11

Samsung работи усилено по следващите флагмани в серията Galaxy S, които очакваме да бъдат представени през февруари. Моделите би трябвало да предложат подобрени камери, още по-бързи процесори и още по-качествени AMOLED дисплеи – най-вероятно с честота на опресняване 120Hz. Това се подсказва и от скрита опция, която е била открита в последната бета версия на интерфейса One UI, която от днес е достъпна за Galaxy Note9.

От споделеното от @UniverseIce изображение става ясно, че в настройките на дисплея ще са налични три опции – включване и изключване на опресняването при 120Hz и автоматично преминаване между 60Hz и 120Hz в зависимост от съдържанието. За появата на тази функция беше подсказано от представения наскоро чипсет Exynos 990, който ще е първи в портфолиото на Samsung с поддръжка на такова опресняване. Този чипсет ще се ползва и Galaxy S11.

Опцията е скрита в бетата на One UI 2.0 за Galaxy Note9, защото устройството поддържа само опресняване при 60Hz, но това означава, че бъдещите смартфони с Android 10 на Samsung ще предложат такива дисплеи. Опресняване при 120Hz подобрява значително потребителското преживяване, като прави интерфейса много по-плавен и отзивчив на потребителските команди. Подобни дисплеи помагат и в игрите, но от друга страна те консумират повече енергия.


Втора употреба с гаранция