Apple продължава да е лидер при напълно безжичните слушалки

Apple продължава да е лидер при напълно безжичните слушалки

Подобно на други сектори с носими устройства, и този на напълно безжичните слушалки бележи сериозен ръст на доставките през третото тримесечие на годината. Това сочи новият анализ на Counterpoint Research, който показва, че през този период са доставени 33 милиона устройства с обща стойност 4.1 милиона долара. Това представлява ръст от 22% на база на резултатите от предходното тримесечие.

31% от доставките, или над 10 милиона броя, са в САЩ, но ръстът е най-сериозен в Китай – цели 44% спрямо второто тримесечие. Лидер продължава да е Apple, но дялът на компанията пада до 45% спрямо 53% през предходното тримесечие. Разместване има при втората позиция, която вече се заема от Xiaomi с 9%, като китайците изместват Samsung, която държи 6% от пазара. Това се отдава на успеха в Китай на Redmi Airdots.

Челната петица се допълва от JBL и Beats, чиито премиум модели JBL TUNE 120 и Powerbeats Pro получиха добри отзиви и предлагат високо качество на звука. Междувременно очакванията на Counterpoint са за ръст и през настоящото тримесечие, който ще е подсилен от пуснати наскоро модели като AirPods Pro, Amazon Echo Buds, Microsoft Surface Earbuds и Jabra Elite 75t. Общите доставки през годината могат да достигнат до 120 милиона броя.

Източник: Counterpoint Research

Препоръчани оферти