Skype за Windows Phone вече не е бета

Skype за Windows Phone вече не е бета
Когато Microsoft пусна за изтегляне първата бета версия на Skype за Windows Phone през февруари, компанията заяви, че може да очакваме финалната версия през април. Това вече е факт и приложението може да бъде изтеглено свободно от Windows Phone Marketplace, докато доскоро беше достъпно само в специалната версия за тестов софтуер. Skype 1.0 поддържа устройства с Windows Phone 7.5 или по-нова версия и позволява провеждането на гласови и видео разговори през Wi-Fi или 3G връзка. Сред новите възможности е опцията за търсене и добавяне на контакти и обаждането на фиксирани телефони. За съжаление приложението отново не може да работи във фонов режим, т.е. може да се използва само когато е отворено. Сред другите новости са опция за видеоразговори в портретен режим и допълнителни възможности за управление на контакти като приемане на покани, блокиране и отблокиране. Засега изглежда, че приложението няма да е достъпно за телефони с Tango тъй като изисква 512MB RAM памет. Това обаче може да се промени по-късно.

Очаква се Microsoft да интегрира по-сериозно Skype в следващото издание на платформата (Windows Phone 8), което очакваме по-късно през годината. Според скорошна информация, дотогава Skype ще продължи да съществува като самостоятелно приложение, като се надяваме по някое време да се сдобие и с липсващата функция за работа във фонов режим - такава вече се предлага от софтуер като Tango.

http://blogs.skype.com/garage/2012/04/skype_for_windows_phone_-_gold.html

 • Вярно,но и едно PRO-7 ми мина през ръцете но пак имаше известно забавяне(много малко) ама то и няма с кво да го натовариш:D:D:D:D Мисълта ми беше,че почвате да се възхищавате колко били бързи,не лагвали и алабала,ама една машина се вижда колко е бърза като я по натовариш и виждаш как работи тогава ;) А skype си е алчно и лакомо животно:D:D
  rado243
 • Изказваш мнение за Уиндоус според телефон, който не е с Уиндоус. Найс...
  fintaraBG
 • Много са ми интересни Windows феновете.Преди дни ми попадна еди N9(вярно не е с Windows) но бе като замръзнал,защото лапето бе напускало всичко що можеше да се пусна на тела:D:D:D:D и той бе като заразено PC с табун от вируси:D:D:D Та няма тел който като го натовариш и да не захецва;) То като е като гол охлюв ще хвърчи я:P
  rado243
 • То все едно го няма - нали точно в това е същността на мултитаскинга: "Извършване на множество операции едновременно". А като си седи приложението замръзнало, все едно изобщо да не може да отваряш повече от 1 приложение едновременно. Връщат нещата в каменната ера - дори в "Windows 8" е така при метро-приложенията. Все едно сме с 0.5-гигахерцови PC-та и 100 мхц (Моят е 200 и пак няма проблем 3 приложения да си работят едновременно. Само РАМ-та не стига понякога, ама не е като да се доближава до тази на съвременните телефони) телефони.(no)
  mkpetrov
 • Те всички се копират по един или друг начин, това не ме засяга. Искам адекватна програма в СМАРТФОН. Пак поне мултитаскинг има, бил той и "частичен"...
  Вито
 • То това нали не било бъг, а фийчър.:| Така че в случая проблемът си е политически - твърде много копиране на Епъл.(no)
  mkpetrov
 • За това - на есен. Нали не очакваш от m$ да пуснат нещо, което е завършен продукт? При тях винаги има sp-та, ъпдейти и бла-бла.
  vladovn
 • "За съжаление приложението отново не може да работи във фонов режим, т.е. може да се използва само когато е отворено."...
  Вито
 • Инсталирах го, но още не съм го пуснал, защото използвам IM+. IM+ е доста бъгава, но функционална програмка - поддържа скайп чат, фейсбук чат, MSN и др. Предпочитам всичко да ми е на едно. Само няма гласови и видео обаждания. За последните ще ползвам скайпа.
  fashion_m
 • Направо мълниеносно :D
  mr_j
 • Справиха се доста бързо. /s
  keyone