Следващата игрова конзола на Microsoft ще излезе през 2020

Тази седмица Microsoft даде да се разбере, че бизнесът с игрови конзоли остава важен фокус за компанията, като обяви мащабно портфолио от нови игри и разкри, че е закупила 5 утвърдени студия за разработка на игри, които ще правят ексклузивни заглавия за нейните продукти. Това е сериозна инвестиция, която трябва да помогне на компанията да се конкурира по-успешно с основния конкурент Sony.

Компанията очевидно се готви за следващото поколение игрови конзоли, което ще наследи сегашното, но за появата на новите устройства ще трябва да почакаме още. Междувременно сайтът Thurrott разкрива, че следващата конзола Xbox на Microsoft ще се появи на пазара през 2020 година. По-интересно е, че проектът с кодово име Scarlett обхваща серия от устройства, така че през тази година може да видим повече от един хардуерен продукт от Microsoft.

Премиерата може и да изглежда близо до тази на Xbox One X, която се появи миналата година, но компанията действа агресивно, за да промени статуквото на пазара за електронни забавления. Засега не е ясно обаче дали става дума за напълно нови устройства или за още по-мощно издание на Xbox One, което ще е напълно съвместимо с актуалните игри за платформата. Най-вероятно ще бъдат включени и нови възможности, които ще подкрепят плановете на Microsoft за пускането на услуги за стрийминг на игри.

Източник: Thurrott