Следващият флагман на Motorola идва на 22 април

Следващият флагман на Motorola идва на 22 април

Motorola възнамерява да представи своя следващ флагмански смартфон на 22 април. Компанията разкри това със съобщение в Twitter, от което става ясно, че премиерата ще е виртуална, но това не е изненадващо. Събитието започва в 11 часа GDT, което е 19 часа наше време. Видеото подсказва, че устройството ще има силно извит дисплей, което съответства на наличните слухове.

Очакваме флагманската серия на Motorola да се казва Edge и в нея да има поне две устройства, които трябваше да бъдат представени през февруари по време на отменения мобилен конгрес. Новините определено се очакват с голям интерес, защото през последните месеци компанията се фокусира главно върху модели от нисък и среден клас.

Известно изключение прави новата версия на Razr, но въпреки нейната премиум цена в устройството се ползва чипсет, който е характерен за средния сегмент. Очакваме топмоделът да се казва Edge+ и да предложи чипсет Snapdragon 865, 8/12GB RAM и батерия с капацитет 5000mAh. Сред другите характеристики може да видим камера със 108МР главен сензор, 16МР с ултраширокоъгълна оптика и 8МР с телефото леща.

Преди дни Ивън Блас публикува официални снимки на смартфона, които разкриха отвор за селфи камерата в дисплея и жак за слушалки. Очакваме и по-евтин модел, който ще осигури по-скромен хардуер (чипсет Snapdragon 765 с 6GB RAM) и основна камера със 64МР сензор.