Your Phone с лесно прехвърляне на файлове между Windows 10 и смартфони Samsung

Samsung и Microsoft разширяват партньорството си по отношение на свързаността и възможностите за взаимодействие между някои модели смартфони и компютри, базирани на Windows 10. Най-новата добавка е опцията за лесно прехвърляне на файлове чрез drag and drop от телефон или таблет към компютър, и обратно, през приложението Your Phone.

Поддържат се всички типове файлове, но са налични и някои ограничения. Едновременно могат да бъдат прехвърлени не повече от 100 файла, а размерът на отделните файлове не може да е над 512MB. Новата функционалност е достъпна за мобилни устройства от сериите Galaxy, които използват версия 1.5 или по-нова на приложението Link To Windows. За компютрите изискването е да използват най-новата тестова версия на Windows 10. Свързаните устройства трябва да са в една и съща Wi-Fi мрежа.

След като преминете процеса на свързване трябва да отворите програмата Your Phone  и да влезете в секцията Phone. Оттам може да отворите галерията или приложението My Files (засега само от тях се поддържа прехвърляне на файлове към компютъра), изберете кои файлове искате да прехвърлите в компютъра и след това да ги дръпнете до желаната папка. По подобен начин става и прехвърлянето на файлове от компютъра към телефона/таблета, като те ще са достъпни в папка Downloads от вградената памет.

Източник: Microsoft