Слух: Apple работи по 3D дисплей, за който не са нужни очила

Според информация на Economic Daily, Apple работят по нов тип 3D дисплей за работа, с който няма да са необходими специални очила. Типично в стила на Apple новата технология ще е съпътствана и с приложения, които ще демонстрират по най-добър начин предимствата й. Изданието твърди, че проектът ще принуди Apple да започне да използва нова сензорна технология, която вероятно ще е доставена от TPK. Не е изключено разработката на Apple да използва идеи от тризмерния интерфейс на Fire Phone на Amazon, който засега не се оказа търговски успех. Apple вече използва 3D ефекти в iOS 8 – например паралакс ефект, създаващ илюзия за висящи над фоновото изображение икони.

Източник: Electronista

 • Бла, бла, бла. 1-во - пазара не се диктува от нагризаната компания, а от потребителите и техните нужди. Apple със своя нещастен дял диктува играта само на феновете си. 2-ро - след като толкова много натяквате как всички са последвали примера на apple и са преминали към 64-битова архитектура, защо не споделиш навремето как apple последваха една друга компания и преминаха от едноядрен към двуядрен процесор? Мисля, че сравнението е също толкова показателно. 3-то - навремето, който се е интересувал от първите модели с 3D екран ги е закупил. Ти като не си се интересувал не са ти трябвали. Тогава тази технология таман беше пусната на пазара и нямаше голям интерес. 4-то - за глупостите, които избъбри с жичките и как отново всички копирали нагризаната ябълка. Преди много години, през 2009, ако не ме лъже паметта, се подписа едно споразумение от всички водещи фирми, производители на телефони, с което се задължават да унифицират всички тези външни кабели. Сред тези фирми е и нагризаната компания. Така, че тя не е открила топлата вода за да я копират. Просто договора ги задължава всички да го правят по един начин. От има няма 3 часа съм собственик на Nexus 6. Тъй като нямам Nexus 5 потърсих кутията му в нета за да направя сравнение и не мога да разбера на какво трябва да ми прилича. Би ли пояснил.
  Stanislaw
 • И все се случва така, че непосредствено след представянето на нещо подобно, като 64-битовите процесори в мобилни устройства идва точния момент и за другите да ги използват. Как в рамките на 5-6 месеца нещо става от непотребно в необходимост, понеже всички говорят вече как ще използват тази архитектура в процесорите си. За мен няма значение, вие не искате да признаете фактите. Колкото и да не ви се иска Apple диктува пазара (все още). :)
  IPS_IPS
 • [Quote]Отбиваш въпроса, ставаше дума, че всички след тях почват да го практикуват. Това е смешното.[/Quote] Въпрос на гледна точка. Според мен другите почват да го ползват когато реално е необходимо... Примерно друго ще е 64-битов ЦПУ с 4 ГБ РАМ... Което при иФон няма да се случи сигурно никога, защото е супер оптимизирана и сигурно ще работи и на 16 МБ РАМ ;) Че 64 е по-добре от 32, не виждам някой да отрича, тезата беше, че към момента е излишно... Все едно да тръгна сега да си правя совалка, защото след 50 години щяло вече да бъде модерно... ;)
  KOBRETI
 • Отбиваш въпроса, ставаше дума, че всички след тях почват да го практикуват. Това е смешното.
  IPS_IPS
 • Apple ли са измислили тези 64 битови процесори...? :D Според теб това е иновативно...? Все едно, аз да си сложа квадратни копчета на сакото и да си мисля, че съм гений... Боже, колко заблудени хора има по света...
  nikolaiii
 • Само разликата е, че ако Apple направят такъв продукт изведнъж всички ще се сетят, че и те трябва да направят. Както стана с "ненужните" 64-битови процесори. Може да се обзаложим даже. HTC и optimus-a можеше въобще да не ги изкарват, понеже никой дори не им обърна внимание. Истината е, че постоянно ги копират дори и до най-малкия детайл, до най-малкото кабелче, което наистина е адски смешно. За последен пример дори вижте новата кутия на Nexus 6, и за сравнение дизайна на кутията, на стария Nexus 5, да видим не ви ли прилича на нещо.
  IPS_IPS
 • Ево 3д, Оптимус 3д...
  Ванката
 • Уау :D Невиждано чудо на чудесата! [B]О[/B]никално :D А дали ще е с гъвкав дисплей? :D
  KOBRETI