Слух за поръчка на Apple изтри 10 милиарда долара от капитализацията на Samsung

Слух за поръчка на Apple изтри 10 милиарда долара от капитализацията на Samsung
Apple направи голяма поръчка за DRAM памет от японската компания Elpida, което доведе до спад в цената на акциите на Samsung Electronics от над 6%, а това изтри 10 милиарда долара от капитализацията на компанията. Това според Reuters е най-големият дневен спад на акциите на Samsung за последните 4 години. Пострада и друг производител на памети - акциите на hynix поевтиняха с почти 9%, което е най-големият им спад от 9 месеца. Според анализаторите от LIG Investment & Securities, Apple се опитват да разклатят доминантната позиция на Samsung на пазара, тъй като корейците са най-големият производител на DRAM. Нито една от двете компании не е коментирала случая със спада на цените на акциите на Samsung, но несъмнено случката показва колко влиятелна става Apple. Още повече че всичко започна от публикация в тайванския сайт DigiTimes.

 • АЗ имах предвид жалките стойки,които хвърля този.Виж му само изказването,колко е самонадеяна...шматка(angry)(no)
  motofen2
 • [Quote]П.С.Впрочем как е да си такъв остарял и никога непридобил широк интерес Nokia 5530 XpressMusic? [/Quote] Аз имам 5530 вече две години и съм страшно доволен , нямам никакви грижи , имам всичко което ми трябва в един тел .
  Stoicho_M4al
 • Чудя се, да се смея ли или да се хвана за главата...
  Sage
 • Благоразумен ход от страна на Apple. Така вероятно Elpida няма да фалира. Това е добре за всички, защото виждате какво става, когато останаха само Seagate и WD при хард-дисковете .
  A4i
 • То че е интересно, интересно е. Но нали не искаш да кажеш, че DRAM беше последното, което Samsung произвеждат по поръчка на Apple?
  Sage
 • Интересно. И какво имаш предвид?
  keyone
 • [Quote]Apple се опитват да разклатят доминантната позиция на Samsung на пазара, тъй като корейците са най-големият производител на DRAM[/Quote]Apple май се опитват да разклатят грешен клон. Да погледнат първо под себе си преди да клатят...
  Sage
 • Ма много си жалък като правиш такива изказвания като може би дори нямаш айфон ;) П.С.Впрочем как е да си такъв остарял и никога непридобил широк интерес [B]Nokia 5530 XpressMusic[/B]?
  motofen2