Слухове, че Panasonic подготвя пълноформатен безогледален фотоапарат

Слухове, че Panasonic подготвя пълноформатен безогледален фотоапарат

В края на този месец предстои изложението photokina в Кьолн, което ще донесе много интересни новини от света на фотографията. Nikon и Canon вече ни изненадаха с премиерите на своите пълноформатни безогледални системи, но на 25 септември очакваме още продуктови премиери - тогава пресконференции в Кьолн имат Sony, Leica, Panasonic, Fujifilm, Nikon и Olympus.

Събитието на Panasonic привлича вниманието, а в интернет вече се носят слухове за потенциалното му съдържание. Говори се, че японската компания се кани да анонсира своя пълноформатна безогледална система, но засега няма много конкретни детайли за нейните особености. Според непотвърдените слухове устройството ще осигури запис на видео с високо качество, ще поддържа чрез адаптер актуалните Micro Four Thirds обективи (с кроп) и ще заложи на сензор, който няма да е изработен от Sony, а от Panasonic.

Говори се, че предварителните поръчки за фотоапарата ще стартират през януари, а продажбите ще започнат чак през март догодина. Продуктите на Panasonic се радват на голяма популярност сред снимащите видео заради разширените им възможности в това отношение и способността да осигурят картина с много високо качество. Както и моделите на Olympus те разчитат на Four Thirds сензор, чийто размери обаче са с около 30% по-малки от тези на сензор с масово използвания формат APS-C.

Източник: Mirrorless Rumors