Слухове за обновена версия на таблета Nexus 10

Слухове за обновена версия на таблета Nexus 10
Според последните слухове Google ще представи ново издание на таблета Nexus 10 на предстоящия мобилен конгрес в Барселона. Новият таблет се очаква да постави и нови рекорди по отношение на производителността. Първото издание на Nexus 10 предлагаше двуядрен процесор ARM Cortex A15 и четириядрен видеоускорител Mali T604 като част от чипа Exynos 5. Въпреки това много потребители бяха на мнение, че таблетът се държи тромаво и не е на ниво най-вече заради чудовищната резолюция на екрана от 2560 x 1600 пиксела, която изисква сериозна изчислителна мощ.

Според слуховете второто издание на Nexus 10 ще реши тези проблеми чрез добавянето на осемядрен видеоускорител Mali T628. Другите спецификации като 2GB RAM и 8GB или 16 GB вградена памет ще останат същите. Промени не се предвиждат и в размерите, както и в теглото на таблета. Според слуховете таблетът ще бъде обявен в Барселона, но реалистичният му срок за пускане на пазара е в края на лятото.

http://www.brightsideofnews.com/news/2013/1/19/google-to-launch-the-new-nexus-10-tablet-at-mwc-2013-quad-core2c-gpgpu-inside.aspx